Shadow

Marriott este denunțat în Londra pentru furtul de date între 2014 și 2018

Fondatorul firmei de consultanță de tehnologie și mass-media Big Revolution, Martin Bryant, a înaintat o acțiune în justiție la Înalta Curte a Angliei și Țara Galilor împotriva Marriott International, solicitând despăgubiri în numele oaspeților pentru încălcarea datelor, în urma furtului acestor informații în evidentele cuprinse între iulie 2014 și septembrie 2018.

Așa cum am informat în știrea Datele a 500 de milioane de clienți Marriott au fost furate de hackeri, lanțul a confirmat în decembrie 2018 că au detectat „acces neautorizat” la baza de date a clienților săi, care conținea informații legate de rezervările la proprietățile Starwood -la sau înainte de 10 septembrie 2018-. afectând peste 300 de milioane de oameni. Printre informațiile personale la care au avut acces hackerii se aflau peste cinci milioane de numere de pașaport „necriptate”, adică nu fuseseră ascunse cu o parolă și, prin urmare, puteau fi citite de hackeri imediat ce le-au accesat și alte douăzeci de milioane care au fost criptate.

Într-un comunicat, Bryant explică faptul că incidentul de securitate care a implicat baza de date a Starwood – achiziționată de Marriott in 2016 – ar putea provoca „furt de identitate sau fraudă”, așa că „ar trebui să existe o recompensă”. 

Pentru reclamant, cazul infracțiunilor informatice „a fost rezultatul faptului că nu a luat măsuri adecvate pentru a garanta securitatea datelor cu caracter personal ale oaspeților și pentru a preveni prelucrarea neautorizată și ilegală a acestor date”, punând la îndoială că „ca și milioane de alte persoane, am primit doar o notificare doar la sfârșitul anului 2018 prin care mă informau că ei credeau că datele mele fac parte din furt„.

Firma de avocatură Hausfeld conduce procesul și conform declarației „acțiunea reprezintă toți rezidenții din Anglia și Țara Galilor ale căror date au fost furate de la Starwood / Marriott, oriunde în lume s-au cazat”. 

Călătorii care s-au cazat la un hotel cu oricare dintre următoarele branduri înainte de 10 septembrie 2018 vor fi automat incluși în denunț.

 • W Hotels
 • St. Regis
 • Sheraton Hotels & Resorts
 • Westin Hotels & Resorts
 • Element Hotels
 • Aloft Hotels
 • Colectia de lux
 • Portafoliul tribut
 • Le Méridien Hotel & Resorts
 • Four Points by Sheraton
 • Hoteluri de design

Martin Bryant afirmă că, cu procesul, încearcă, dincolo de compensații săi „valorificăm mai mult” importanța datelor cu caracter personal, într-un context în care „viața noastră devine din ce în ce mai digitală”.

Agenția Reuters explică faptul că acest proces de acțiune de clasa este posibil după o decizie istorică a Curții de Apel care, în octombrie anul trecut, a permis să se depună un proces similar de renunțare împotriva Google pentru presupusa urmărire ilegală a utilizatorilor de iPhone în 2011 și 2012 prin cookie-uri terțe.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.