Shadow

Mâncarea făcută în imprimantele 3D ajunge la congrese și convenții

Imprimantele 3D care „produc” alimente încep să intre în lumea congreselor și conventiilor, așa cum s-a putut vedea la târgul IBTM, care a avut loc la sfarsitul lunii noiembrie la Barcelona. 

 

Mâncare pentru evenimente

Primele modele disponibile pe piață au încă o performanță foarte limitată în comparație cu haute cuisine, dar se așteaptă ca în viitor aceste mașini să permită fiecărui participant să își „personalizeze” meniul. 

 

La târgul IBTM care a avut loc la Barcelona am putut vedea în acțiune una dintre aceste imprimante de alimente 3D.

 

Masina în cauză, dezvoltata de compania 3D Food Lab, din Estonia, lucrează cu alimente lichide (ciocolată topită, pastă de brânză, pateu, sucuri de fructe…) și este capabilă să imprime strat cu strat diferite tipuri de prăjituri cu forme artistice, sau logo-uri de companii sau picturi faimoase. 

 

Cu toate acestea, viteza cu care lucrează aceste imprimante 3D nu pare a fi un punct în favoarea lor, mai ales dacă luăm în considerare cantitățile mari de alimente care pot fi necesare la o convenție la care participă zeci, sute sau chiar mii de oameni. 

 

Cu toate acestea, potrivit lui Andrey Barna, fondatorul acestei companii, pe măsură ce tehnologia avansează imprimantelor 3D de produse alimentare vor putea fi mult mai versatile. 

Imprimanta 3D de mâncare prezentată la Barcelona
Imprimanta 3D de mâncare prezentată la Barcelona

 

Meniuri personalizate

În acest sens, a spus Barna, ne putem imagina un viitor în care persoana care participă la o conferință „va folosi ochelari de realitate virtuală pentru a-și alege mâncarea preferată, sfătuit de un agent virtual pe baza istoriei preferințelor sale, gusturilor și chiar jucăriilor din copilărie, iar imprimantele 3D vor crea acest meniu personalizat. Felurile de mâncare vor fi servite de un chelner-robot”. Un adevărat Science Fiction?

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.