Shadow

Malta oferă stimulente pentru prelungirea șederii turiștilor peste 65 de ani

Guvernul Maltei a aprobat un nou fond de ajutor, dotat cu un milion de euro, pentru călătorii peste 65 de ani. Scopul său este că acest grup să rezerve o vacanță mai lungă în arhipelag. Ajutorul va consta dintr-o sumă fixă de 100 de euro în tichete pe persoană, care vor fi disponibile pentru ridicare la sosirea în țară, pentru o rezervare de minim 15 nopți. 

Turistul va prezenta un cod de bare furnizat de operatorul turistic internațional reprezentanților Autorității de Turism din Malta (MTA) la Biroul de Informații Turistice din aeroport sau de la Fantana Triton din La Valleta, capitala malteză.

Tichete vor fi livrate la prezentarea pașaportului sau documentului de identitate de către călător, cu data nașterii și biletul de avion de întoarcere, ca dovadă a duratei de ședere pe insulă.

Valoarea ajutorului poate fi folosită la restaurante, cazare, magazine și servicii care acceptă aceste tichete. Schema de ajutor va începe din 18 octombrie și se va desfășura până pe 19 decembrie a acestui an. Acesta va fi gestionat direct de către Malta și este independent de orice alt ajutor oferit de această autoritate.

Malta, Gozo și Comino, insulele care formează arhipelagul, oferă numeroase posibilități pentru a te bucura de vacanțe în aer liber.

Trebuie amintit că Malta și-a redeschis porțile pentru turism internațional la 1 iunie și ca 77% din populația sa a primit deja prima doză de vaccin, ceea ce o plasează ca fiind cea mai avansată din țară din Europa în procesul de imunizare, chiar înainte de Regatul Unit (61%).

60% sunt complet imunizați, cu ambele doze, în timp ce în Regatul Unit acest procent este de 45%, conform informațiilor publicate de Our World in Data.

De asemenea, rata pacienților confirmați cu coronavirus este foarte scăzut comparativ cu restul celor 193 de țări care au cazuri în prezent. De fapt, incidența cumulativă (rata pacienților cu coronavirus confirmat în ultimele 14 zile) este de 9,32% la 100.000 de locuitori.

Acest fond face parte din planul de măsuri de recuperare a turismului de agrement, condus de MTA și își propune să atragă călătorii de lungă ședere și alți vizitatori, oferindu-le o valoare adăugată experienței lor de vacanță.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.