Shadow

Lufthansa obține un ajutor de stat de 9 miliarde de euro în Germania

Grupul de companii aeriene Lufthansa urmează să primească un ajutor de stat în valoare de 9 miliarde de euro sub forma de măsuri de stabilizare și credite. Compania aeriană a informat luni ca statul german va prelua, de asemenea, un pachet de 20% din companie, subscriind acțiuni printr-o majorare de capital. 

 

Ajutorul, care are sprijinul conducerii companiei aeriene, a fost aprobat de fondul de stabilizare economică creat de guvernul german pentru a ajuta companiile care întâmpină dificultăți din cauza pandemiei de coronavirus. Ajutorul include măsuri de stabilizare și credite în valoare de până la 9 miliarde de euro. 

 

Ministrul german al Economiei a afirmat într-un comunicat că „compania era sănătoasă și rentabilă înainte de pandemia de coronavirus și are perspective bune pentru viitor, dar a căzut într-o criză existențială din cauza crizei de coronavirus”.

 

Banca germană de Credit pentru Reconstrucție și Dezvolatare (KfW) va oferi companiei Lufthansa o finanțare în valoare de 3 miliarde de euro, la care vor participa și băncile private cu 600 de milioane de euro. 

 

Odată cu decizia luată, statul german dobândește, prin fondul de stabilizare economică, o participare silențioasă, fără drept de vot, în valoare de 4,7 miliarde de euro, care poate fi recunoscută drept capital propriu. 

 

De asemenea, Guvernul Germaniei devine proprietarul unui pachet de 20%, cu drepturi de vot limitate la aproximativ 300 de milioane de euro prin subscrierea de acțiuni într-o majorare de capital. 

 

Statul german primește o a doua participare fără drept de vot pentru aproximativ 1 miliard de euro, care poate fi transformată în acțiuni ale companiei în anumite condiții și reprezintă cel puțin încă 5%. 

 

Guvernul german va fi reprezentat cu două mandate în consiliul de supraveghere al Lufthansa. 

 

În schimbul ajutorului de stat, Lufthansa se angajează să îndeplinească anumite obiective de sustenabilitate prin reînnoirea flotei de aeronave și limitarea compensațiilor pentru consiliu și alți directori. 

 

Aceste măsuri de ajutor trebuie să fie aprobate de Lufthansa și, ulterior, de Comisia Europeană (CE). 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.