Shadow

Austria va deschide hotelurile, saunele și piscinele publice la sfârșitul lunii mai

Austria își continuă calendarul pentru a reveni la o normalitate prudentă în fața pandemiei de coronavirus, cu redeschiderea pe 29 mai a unităților de cazare, piscinelor publice și a spa-urilor, după cum a anunțat Guvernul austriac. Deschiderea afectează de la hoteluri și pensiuni până la cabane de munte, foarte populare în țară printre fanii traseelor în drumuție din Alpi. 

Hotelurile vor putea oferi bufeturi în sălile de mese, dar în conformitate cu măsuri stricte de igienă, a subliniat ministrul sănătății, Rudolf Anschober, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, numeroasele telecabine și trenuri montane care fac parte din multe din aceste rute vor funcționa din acea zi. De asemenea, vor putea fi deschise spa-urile și stațiunile termale, precum și piscinele publice.

În toate cazurile, se vor aplica diferite măsuri de distanță între utilizatori, folosirea măștilor și dezinfectarea și spălarea mâinilor.

În Viena, unde funcționează o rețea largă și foarte utilizată de piscine publice, autoritățile au anunțat limitarea capacității și intenționează să ofere posibilitatea de a rezerva și cumpăra bilete în avans și chiar să actualizeze în timp real printr-un site web locurile disponibile în fiecare destinație.

Declinul continuu al infecțiilor și spitalizărilor a permis guvernului austriac să pună în aplicare un program de reactivare a spațiilor publice.

La jumătatea lunii aprilie, deschiderea și activitatea tuturor magazinelor; restricțiile de mobilitate s-au încheiat la 1 mai și, din 15 mai, restaurantele au fost deschise.

Evenimentele culturale cu până la 100 de participanți și vor fi posibile începând cu 29 mai, capacitatea va fi crescută la 250 și fiind incluse cinematografele, începând cu 1 iulie.

Austria a confirmat 16.539 de cazuri de coronavirus, cu 641 de morți, la o populație de aproape nouă milioane de persoane.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.