Shadow

Lista Forbes a celor mai bune locuri din lume pentru a călători în 2023

Revista Forbes a facut o selecție de 23 de locuri din întreaga lume în care călătorești în 2023, toate alese de experți renumiți

Insulele par să exercite un mare magnetism asupra călătorilor, deoarece partea europeană a listei include locuri precum Valea Noto din Sicilia, Insula Skye din Scoția și Paros din arhipelagul Cicladelor din Grecia. Precum și clasice precum Nisa (Franța), Interlaken (Elveția) și Istanbul (Turcia).

Forbes alege cele mai bune locuri din lume pentru a călători în 2023
Turiști în Niza, Franța. Sursă: Adobe Stock.

Cele mai bune locuri din Asia pentru a călători în 2023, potrivit listei Forbes, sunt Japonia, care și-a deschis granițele în aprilie, după trei ani de restricții severe din cauza pandemiei, Sri Lanka, Hong Kong, Kuala Lumpur (Malaezia), Rajahstan (India) și Ninh Binh (Vietnam), considerată una dintre dintre cele mai nedescoperite destinații ale continentului.

Vulcanii din Colombia

O altă regiune asupra căreia prestigioasa revistă a pus accentul este Caraibe și America Centrală și de Sud, unde recomandă destinații precum Manizables (Columbia), înconjurată de vulcani

în Parcul Național Los Nevados, insula Granada, cu plaje mari și coasta caraibiană din Costa Rica, foarte interesantă pentru ecoturiști.

Datorită dimensiunii sale mari, Canada are nevoie de o secțiune proprie în această listă a celor mai bune destinații în 2023. Edmonton (Alberta), care este definit ca fiind un oraș în mijlocul naturii; sau Victoria, în British Columbia, care este considerat un oraș foarte plăcut pentru plimbări și pentru a descoperi toate colțurile sale.

Forbes păstrează un loc pentru Africa, care contribuie la selecție cu Namibia, întreaga țară, unde sunt recomandate dunele de nisip roșu și peisajele îndepărtate de pe Coasta Skeleton; și Oman, o destinație remarcată pentru diversitatea sa, care oferă de la plaje virgine la canioane și munți, fără a uita un deșert portocaliu aprins.

Australia deschisă și sălbatică

Mai lipsește doar o mică parte din Oceania pentru a integra toate continentele în listă. Și în acest caz, Forbes s-a concentrat pe Australia, care și-a redeschis granițele în februarie 2022, întrucât alege două dintre destinații. Pe de o parte, insulă Tasmania, încă în stare sălbatică, cu un peisaj de munți măturați de vânt lângă un ocean albastru; și deșertul și nu mai puțin sălbaticul Teritoriu de Nord.

Toate aceste sugestii de la Forbes pot fi luate în considerare atunci când se ia o decizie de achiziție de călatorie. Mai ales într-un moment în care lumea se redeschide pentru turism după pandemia de Covid-19, care a impus numeroase restricții în ultimii trei ani și suspendarea mai multor legături aeriene. În această perioadă, călătoriile reprezintă o revenire la normalitate.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.