Shadow

Japonia ridică toate restricțiile de intrare

Începând de sâmbătă, 29 aprilie, Japonia a eliminat cerința pentru călători de a prezenta un certificat de vaccinare complet sau un test PCR negativ. Acest lucru a fost anunțat de guvernul japonez, care urmărește să stimuleze numărul de vizitatori în această țară. 

Până acum, toți călătorii care ajungeau în Japonia trebuiau să prezinte un certificat de vaccinare în momentul îmbarcării sau un test PCR negativ efectuat de 72 de ore înainte de călătorie.

Ridicarea restricțiilor era programată pentru 8 mai, când virusul urma să fie reclasificat ca boală infecțioasă, dar guvernul a decis să devanseze măsura în așteptarea vacanței din Săptămâna de Aur, care a început sâmbăta trecută și durează până pe 7 mai. În această perioadă, se așteaptă la o creștere a numărului de vizitatori străini și la numeroase de călătorii.

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, a explicat că singurul lucru care va fi menținut ca va fi obligația de a face un test la sosirea în Japonia pentru cei care au simptome compatibile cu cele ale Covid, cum ar fi febră mare, potrivit Efe.

În martie, Japonia a bătut un record de la sosiri după redeschiderea frontierelor în octombrie.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.