Shadow

Lisabona și Porto au o presiune turistică mai mare decât Londra, potrivit unui studiu

Orașele portugheze Lisabona și Porto suportă o presiune turistică mai mare decât Londra, potrivit unui studiu pregătit de Institutul pentru Planificare și Dezvoltare Turistică (IPDT) din țara lusitană. 

Potrivit raportului, 4,5 milioane de turiști vizitează anual capitala lusitană, de nouă ori mai mult decât numărul rezidenților înregistrați, care se ridică la 504.000 de persoane.

În timp ce, Porto primește 1,6 milioane de turiști pe an, număr care depășește de opt ori numărul său de vecini oficiali, 214.000 de oameni.

Oporto are 214.000 rezidenți.
Oporto are 214.000 rezidenți.

Studiul evidențiază faptul că, în cazul orașelor mari, precum Londra, numărul vizitatorilor depășește de patru ori cel al rezidenților, în timp ce în Praga sau Barcelona turiștii sunt de cinci ori mai numeroși decât cei care locuiesc acolo.

Documentul, colectat de presa portugheză, indică faptul că există 300 de turiști pentru fiecare kilometru în Lisabona și 228 în cazul Porto și printre problemele cauzate de această situație se referă la cozi mai mari în supermarketuri, transport public aglomerat și creșterea locuințelor de închiriere și, odată cu aceasta, creșterea chiriilor.

Cu toate acestea, președintele IPDT, Antonio Jorge Acosta, consideră că situatia nu este încă „îngrijoratoare”, potrivit declarațiilor sale pentru radiodifuzorul portughez TSF, deși recomandă municipalităților să înceapă să se gândească la strategii pentru ca oferta turistică să fie distribuită mai mult în aceste orașe și să nu se limiteze la centrul istoric.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.