Shadow

Lisabona va împiedica escalele navelor de croazieră care nu plătesc noua taxă

Portul din Lisabona a impus o nouă taxă pentru turism care va fi plătită de toți pasagerii de croazieră începând cu 1 ianuarie 2024. în total, vor trebui plătiți doi euro pe turist și pe zi, ceea ce potrivit estimărilor autorității portuare, va însemna un venit anual de aproximativ 1,2 milioane de euro. Dar planul s-a lovit de opoziția companiilor de navigație, iar acestea din urmă de un primar ca nu este dispus să cedeze. 

În acest moment, organismul de gestionare a infrastructurii portuare lucrează încă la procedura de plată a taxelor cu Consiliul Local din Lisabona. Ceea ce se știe este că liniile de croazieră se vor ocupa de efectuarea plății prin intermediul platformei Janela Unica Logistica, potrivit Travel Mole.

Cât vor plăti pasagerii de croazieră care ajung la Lisabona?
Celebrul pod suspendat din Lisabona. Sursă: Pexels.

Autoritatea portuară a anunțat pentru prima dată CLIA planurile sale de a introduce o taxă turistică pe escalele navelor de croazieră, care va fi plătită pentru fiecare pasager în parte, în urmă cu câteva luni. De atunci, s-au succedat criticile la adresa introducerii acestei noi taxe turistice portugheze, pe care turiștii cazați în hoteluri o plătesc în mod normal de ani de zile.

Primarul amenință

În acest sens, primarul Lisabonei a criticat recent opoziția companiilor de croazieră față de această taxă. „Este cu adevărat rușinos că există atât de multă rezistență din partea operatorilor de a plăti această taxă turistică”, a declarat Carlos Moedas, care a amenințat că va impune restricții asupra navelor de croazieră dacă acestea vor continua să facă acest lucru.

Mai multe informații despre Lisabona în: Cele mai bune 18 orașe din Europa pe care să le vizitezi pe jos.

Și, pentru a-și preciza avertismentul, primarul Lisabonei a declarat că „din ianuarie am anunțat deja că, dacă nu plătesc, le voi îngreuna puțin intrarea”. La care a adăugat că „pot să obstrucționez mobilitatea autobuzelor și o voi face dacă nu plătesc”, a precizat el. Portul Lisabona se așteaptă să își depășească recordul de nave de croazieră în 2023, cu aproximativ 700.000 de pasageri și 350 de escale ale acestui tip de navă la sfârșitul exercițiului financiar.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.