Shadow

KLM va reduce 5.000 de locuri de muncă

Compania aeriană olandeză KLM a confirmat intenția de a reduce 5.000 de locuri de muncă cu normă întreagă până la sfârșitul anului 2021, pentru a se „adapta la noua realitate” care lasă criza „fără precedent” în care a fost scufundată de pandemia coronavirusului. 

 

Într-un comunicat, compania a explicat că reducerea personalului se va face în moduri diferite, inclusiv neînnoirea contractelor temporare (1.500 de posturi) și o schemă care promovează plecări voluntare de la companie (la care așteaptă să se înscrie aproximativ 2.000 de angajați), pe lângă cele 500 de pensionari care nu vor fi înlocuite. 

 

Concedierea directă amenință locurile de muncă de aproximativ 1.500 de angajați, inclusiv 500 de locuri de muncă în rândul personalului de la sol, 300 de piloți și aproximativ 500 de locuri de locuri de muncă a filialei olandeze în grupul de transport aerian Air France-KLM. 

 

„KLM este într-o criză de o magnitudine fără precedent”, spune compania aeriană. 

 

„KLM este într-o criză de magnitudine fără precedent. De la debutul coronavirusului, au fost deja făcuți numeroși pași pentru a aborda situația actuală. Perspectiva este că drumul către recuperare va fi lung și plin de incertitudini. Aceasta înseamnă că structura și dimensiunea KLM vor trebui modificate radical în următorii ani”, a explicat compania într-un comunicat. 

 

Perspective „incerte”

Compania a subliniat că perspectivele aviației sunt „incerte”, deoarece mai multe țări reimplementează restricțiile de călătorie, ceea ce face „clienii reticenți în rezervarea” zborurilor. 

 

Aceasta prelungește prognozele de recuperare până în 2024, în funcție de „dezvoltarea virusului, recuperarea economică și comportamentul clienților”. 

Fotografie: Wikimedia/De Maarten Visser.

 

Ajutorul guvernamental olandez

Compania a recunoscut că pachetul de ajutor de 3,4 miliarde de euro oferit de guvernul olandez, sub forma de împrumuturi directe și garanții de împrumuturi bancare, va permite companiei aeriene să facă față crizei în „perioada următoare”. 

 

Dar, pentru a „garanta supraviețuirea pe termen lung” a KLM, compania asigură că „trebuie să se adapteze la noua realitate”, ceea ce înseamnă reducerea forței de muncă totale a actualilor 33.000 de angajați la aproximativ 28.000

 

Pierderile preconizate pentru a doua jumătate au crescut la 493 de milioane de euro. 

 

KLM nu exclude reducerea forței de muncă în continuare, dacă nivelul de producție pentru 2021/2022 este chiar mai mic decât așteptările actuale, adică este redus mai mult decât cel estimat de 20%. 

 

Compania aeriană a anunțat deja că pierderile preconizate pentru a doua jumătate au crescut la 493 de milioane de euro, vânzările fiind în scădere cu 75%, și reamintește că acesta trebuie să plătească încă 1,6 miliarde de euro clienților pentru călătoriile aeriene anulate. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.