Shadow

Jumătate din catalogul Dertour va fi doar pentru vaccinare sau recuperare

Începând din noiembrie, Dertour va oferi excursii la date și destinații speciale numai pentru persoanele care au primit schema completă al vaccinului Covid-19 sau care s-au recuperat din virus. Aproape jumătate din cele 307 de date din catalogul „Grupuri mici în Europa” și 40% din „călătoriile în grup în jurul lumii” vor fi exclusiv pentru cei care respectă regula 2G. 

 

Având în vedere că procedurile pentru verificarea testelor și efectuarea lor la destinație sunt lungi și complică logistica la aeroporturi și vizite, unii operatori turistici germani începuseră să aplice așa-numita regulă 2GGeimpftGenesen, care este, vaccinat și recuperat, excluzând posibilitatea de a avea un test cu rezultat negativ (Getestet), așa cum publică evisionturism. 

 

DER Touristik era unul dintre operatorii de turism care continuă să aplice regula 3G și acceptă un test cu rezultat negativ. Cu toate acestea, a anunțat că în excursii specifice organizate de Dertour vor fi acceptate doar persoanele vaccinate și recuperate, o opțiune pentru călători „să se simtă mai confortabil și în siguranță„. 

Dertour România/Bogdan Mănescu.

 

„Cu această ofertă, dorim să oferim clienților, care se simt mai confortabil într-un grup 2G, securitatea dorită. În același timp, nu vrem să excludem în mod deliberat oaspeții și de aceea oferim diferite variante”, a explicat Sven Schikarlsky, șeful de produs al DER Touristik. 

 

Din cele 307 de date din catalogul „Grupuri mici din Europa” Dertour, aproape jumătate sunt oferite ca excursii pentru persoane vaccinate sau recuperare. Iar în cazul „călătoriilor de grup în jurul lumii”, din 173 de date, aproape 40% din oferte sunt destinate celor care îndeplinesc cerința regulei 2G. 

 

La rândul lor, toți ghizii turistici și șoferii trebuie să respecte, de asemenea, această măsură. 

 

Operatorul turistic german a explicat că pentru călătoriile 2G, precum și pentru toate celelalte oferte de călătorie de grup, se aplică și regulile de intrare în vigoare în țara de destinație corespunzătoare. „În special, acest lucru înseamnă că testul 2G este deja necesar în unele țări pentru a intra sau, de asemenea, in situ pentru vizita locuri de interes și restaurante”, a adăugat Schikarlsky. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.