Shadow

Italia, țara cu cea mai mare preferință pentru vacanțele active

45% dintre italieni aleg un turism mai activ în care să fie posibil să faci și să vezi multe lucruri, un procent care plasează țara pe primul loc în rândul celor 17 analizate de firma de consultanță GfK în raportul global Vacation PreferencesItalia 17 analizate de consultantul GfK în raportul global Vacation Vacation Preferences. Italia este urmată de Franța (44%), Spania (43%), iar pe a patra și cincea poziție  Mexic  și  Canada, ambele cu 41%. 

Italia, țara cu cea mai mare preferință pentru vacanțele active
Italia, țara cu cea mai mare preferință pentru vacanțele active

 

În conformitate cu rezultatele globale, 59% optează pentru o vacanță de relaxare și liniște, în timp ce 35% aleg mai multă ativitate. În această comparație nu există diferențe mari de preferință în funcție de gen. 60% dintre bărbați sunt mai înclinați să aleagă relaxarea, comparativ cu 58% dintre femei. În ceea ce privește vacanțele cu o activitatea mai mare, atât bărbații cât și femeile sunt la egalitate cu 35% pentru ambii. 

 

Totuși, există o variație mai mare în rândul gupurilor de vârstă. Tinerii între 15 și 19 ani sunt înclinați spre vacanțe mai active, 43% dintre respondenți, deși aproximativ jumătate dintre aceștia aleg liniștea (51%). 

 

Odată cu creșterea vârstei, crește și procentul celor care preferă vacanțele într-un mod mai relaxat. Grupul cu vârstă cuprinsă între 40 și 49 de ani are cel mai mare procent dintre toți (64%), chiar și peste grupurile de 50-59 și cei peste 60, care au obținut 60% și 57%, respectiv. 

 

Prezența copiilor în familie înclină balanța către vacanțe mai liniștite, mai ales în rândul celor cu copii sub 12 ani, unde procentele ajung la 62%. Doar 35% dintre aceste familii optează pentru mai multă activitate, o cifră care atinge 39% atunci când există adolescenți

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.