Shadow

Inovație de produse hoteliere ieșită din comun

43% dintre călătorii internaționali spun că în 2019 vor să se cazeze într-un tip de cazare în care nu au fost niciodată, potrivit unui sondaj realizat de Booking.com, între 21.500 de persoane din 29 de țări. De asemenea, 60% afirmă că, atunci când vine vorba de a cheltui bani atunci când călătoresc în 2019, intenționează să acorde mai multă prioritate experiențelor decât materialuluiHotelurile de gheață oferă posibilitatea de a combina ambele dorințe. 

Booking.com a căutat printre cele peste 20 de milioane de opțiuni de cazare în peste 143.000 de destinații din întreaga lume, pentru a inspira călătorii să se bucure de o noapte într-un iglou sau un hotel cu gheață în cea mai absolută liniște.

Astfel, Snow Hotel este situat în Laponia finlandeză și oferă camere făcute în întregime din gheață și zăpadă. Cu o temperatură medie de -5º C, paturile sunt acoperite cu piei de miel calde și saci de dormit cu interioare de pluș. În acest hotel, oaspetele se poate bucura, de asemenea, de experiențe unice de iarnă, cum ar fi Snow Castle, o capelă de nuntă (Snow Chapel), multe sculpturi cu efecte de lumină, o galerie de pietre prețioase și un program săptămânal cu diferite activități pentru clienți.

Snow Hotel are multe sculpturi cu lumini, o galerie de pietre prețioase și un program săptămânal cu diferite activități pentru clienți. Fotografie: Booking.com.

Icehotel, ascuns între lacuri și dealuri din nordul Suediei și situat la mai mult de 160 de kilometri de Cercul Artic, este complet reconstruit în fiecare iarnă cu zăpada și gheața din râul aflat în apropiere Torne. Temperatura sa variază între -5 și -8 ºC, iar fiecare dintre camere are decorațiuni tematice și mobilier sculptate în gheață de artiști din întreaga lume. După ce dormi într-un sac de dormit termic, pe un pat acoperit cu piei de ren, clientul poate petrece timp în saună, în cada încălzită cu lemne sau în baie de gheață. În împrejurimile Jukkasjärvi puteți practica activități de iarnă în aer liber, cum ar fi escursii cu sanii trase de câini sau reni sau excursii cu motociclete de zăpadă.

Sorrisniva Igloo Hotel este situat lângă Raul Superior din Norvegia, iar structura sa impresionantă de 2.000 de metri pătrați este complet reconstruită în fiecare an cu 250 de tone de gheață și 7.000 de metri de cubi de zăpadă. Temperatura interioară este cuprinsă între -4 și -7º C, de aceea este indicat să porți lenjerie termică, deși în fiecare cameră paturile sunt acoperite cu piele de ren și saci de dormit. Iubitorii de artă nu trebuie să piardă sculpturile de gheață împrăștiate în tot spațiul de cazare, în timp ce cei care sunt mai mult decât aventuri în aer liber pot rezerva un safari pentru snowmobile pentru a explora împrejurimile.

Hotel de Glace de Saint-Gabriel-de-Valcartier, din Quebec, are trei baruri de gheață temtice și o capelă de gheață.

Hotel de Glace din Saint-Gabriel-De-Valcartier (Quebec), cu cele trei baruri de gheață tematice, tobogan și capela de gheață cu o capacitate de 70 de persoane, este un loc de interes pe merit propiu și singurul hotel de acest fel în America de Nord. Camerele sale sunt la o temperatură cuprinsă între -3 și -5º C, dar are și un parc acvatic interior încălzit, precum și o zonă de relaxare în stil nordic, cu spa și saună în aer liber.

Cu vederi la emblematicul Mont Blanc, Blacksheep Village Igloo La Plagne, în Franța, este o opțiune bună pentru cei care doresc să-și combine șederea în iglo cu piste de schi, unde pot practica tot felul de activități în aer liber. Iar pentru cei care a dormi într-o peșteră de zăpadă nu îi atrage prea mult, ei pot sta, de asemenea, într-un Hot Igloo și să se bucure de căldura unei sobe de lemne.

 

Recomandări făcute de Hotels.com

Cunoscut drept complexul de suites înghețate și de cabine de sticlă, Northern Lights Village din Finlanda este unul dintre obiectivele obligatorii pentru cei care doresc să se bucure de zăpadă în acest an într-un mod diferit, contemplând luminile nordice și stelele căzătoare.

Blacksheep Village Igloo La Plagne, din Franța, oferă sejururi ăn iglou în jurul pistelor de schi ale stațiunii cu același nume. Fotogragie: Booking.com.

Igloo Are, în Suedia, este destinația ideală pentru cei care doresc să se distreze cu o aventură în familie înconjurată de zăpadă în timp ce degusta o ciocolată caldă și încearcă serviciile complete ale băilor sale termale.

 

Posibil cel mai îndepărtat hotel din lume

La estul Groenlandiei este Ittoqqotoormiit, posibil cel mai îndepărtat hotel din lume și unul dintre cele dificile de pronunțat. Situat pe o insulă mică, de aproximativ 450 de locuitori, în împrejurimile sale puteți face o plimbare cu sania, să vâsliți printre aisberguri de dimensiunea propriului hotel și chiar să contemplați luminile nordice.

Hotels.com confirmă cererea tot mai mare de călătorii ieșită din comun. O dovadă în acest sens este că, în 2018, căutările de destinații ascunse pe site-ul său web au crescut cu 18% față de anul precedent, un procent care depășește 50% în cazul Groelandiei, o destinație emergentă în 2019.

Cel mai îndepărtat hotel din lume, Ittoqqotoormiit, este situat pe o insulă mică de aproximativ 450 de locuitori din Groelandia.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.