Shadow

Infecțiile complică croazierele in Caraibe: 68 de focare sunt anchetate în 7 zile

Noua explozie a infecțiilor cu covid-19 a declanșat anchete epidemiologice pe croazierele din Caraibe și, în unele cazuri, în Pacific, de către autoritățile din SUA, în timp ce unele companii de transport maritim își înăspresc măsurile și își limitează și mai mult gradul de ocupare cu speranța că noua și foarte contagioasă variantă omicron nu va distorsiona activitatea. Puerto Rico a interzis intrarea unei croaziere a Royal Caribbean și a inclus noi cerințe pentru debarcarea pasagerilor de croazieră, astfel încât compania de transport maritim a renunțat la întreaga sa operațiune din San Juan: cel puțin 11 croaziere vor fi afectate de această prevedere. 

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA anchetează focarele din ultimele 7 zile pe 68 de vase de croazieră în timpul sărbătorilor de iarnă, în ciuda vaccinării aproape totală a echipajului și a pasagerilor.

Michael Bayley, președintele Royal Caribbean, companie care a oprit recent noile rezervări pentru primele săptămâni din ianuarie din cauza omicron, a spus că speră „că va fi începutul sfârșitului acestui virus și (…) transformarea lui pentru a se răspândi mai rapid și a fi mai puțin dăunător, ca răceala obișnuită (dacă ești vaccinat).

Coco Cay, insula privată a Royal Caribbean în Bahamas, un refugiu în fața închiderilor de porturi și destinații.
Coco Cay, insula privată a Royal Caribbean în Bahamas, un refugiu în fața închiderilor de porturi și destinații.

În timp ce autoritățile descifrează amploarea noii tulpini, pandemia continuă să strice planurile pentru sărbătorile de iarnă ale mai multor călători, fie din decizia companiilor de transport maritim, călătorilor speriați sau contagiați care și-au anulat planurile, fie de către guverne, care au ultimul cuvânt în permiterea intrării navelor în țările lor.

Duminică, 26 decembrie, „Carnival Freedom” s-a întors la Miami (Florida) după ce a fost respins pe insula Bonaire din Caraibe pentru un mic focar de Covid.

În aceeași zi, Oddyssey of the Seas a acostat în Fort Lauderdale, după cincizeci de pasageri și echipaj au fost testați pozitiv, în ciuda faptului că erau vaccinați în proporție de 95%.

Această navă a Royal Caribbean International nu a putut face escalele programate pe insulele Curaçao și Aruba, ca măsură de precauție.

Joia trecută, nava de croazieră Holland America Koningsdam, care urma să facă o escală din Puerto Vallarta (Mexic) a trebuit să se întoarcă la San Diego (SUA) după ce autoritățile mexicane l-au respins pentru că aproximativ douăzeci de membri ai echipajului erau infectați.

Cu o zi înainte, autoritățile sanitare din Cartagena (Colombia) au negat debarcarea pasagerilor și a echipajului Seven Seas Mariner, de la Regent Seven Seas Cruises, după ce căpitanul a raportat șapte cazuri pozitive.

Nava a venit din Florida, stat în care infecțiile au crescut sâmbătă 25 decembrie, cu aproximativ 33.000 de cazuri zilnice, cel mai mare înregistrat în Florida din martie 2020.

Anchetele asupra navelor de croazieră cu pasageri și echipaj infectați au crescut vertiginos în ultima săptămână, potrivit datelor CDC.

Aproximativ 70 de nave sunt în alertă „galbenă” deoarece în ultimele 7 zile cel puțin 0,1% dintre pasageri și echipaj au prezentat infecții cu covid-19 sau sintome ale virusului (de exemplu, la 6.500 de pasageri la bord există 7 cazuri).

Acest procent include cazurile de pasageri care apar în decurs de 5 zile de la debarcare și raportate de CDC de către departamentele de stat sau locale.

În mod similar, această alertă se aplică dacă unul sau mai mulți membri ai echipajului sunt infectați sau dacă compania de transport maritim a eșuat în ultima săptămână cu raportul zilnic despre pandemie.

Bayley, directorul executiv al Royal Caribbean, a precizat pe contul său de Facebook că anchetele sunt „vești proaste și bune”.

„Din ce în ce mai multe rapoarte confirmă ceea ce vedem la bord! Această nouă variantă se transmite rapid, dar nimeni (vaccinat) nu pare să se îmbolnăvească grav”, a subliniat el.

În acest sens, el a amintit că CDC a recunoscut că pe Odissey of the Seas, care a prezentat infectarea a 55 de persoane, „nu s-au înregistrat internări, evacuări medicale, folosirea ventilatoarelor sau decese” din cauza covid-19.

Bayley a remarcat că, cu noua variantă, ratele de pozitivitate pe navele Royal Caribbean sunt în jur de 1%, cu mult sub rata națională a SUA (de aproximativ 15% în ultimele 7 zile) și în statele marilor sale porturi din Florida, California și Texas.

Pentru a preveni răspândirea virusului, Royal Caribbean a limitat ocuparea navelor sale și a oprit săptămâna trecută rezervările de croazieră planificate până la jumătatea lunii ianuarie viitoare, pentru a controla capacitatea, întrucât călătorește cu peste 5.000 de pasageri în unele cazuri.

De asemenea, a anunțat că măsura temporară din cauza tulpinii omicron revenirea la utilizarea obligatorie a măștilor, la fel cum au făcut și Carnival Cruise Line și Norwegian, toate cu sediul în Miami, în spații închise, cu excepția cazului în care pasagerii mănâncă sau beau.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.