Shadow

Acesta este hotelul lui Messi din Mallorca, emblemă a arhitecturii sustenabile

Messi a cumpărat SeaSun Fona Mallorca de la S’Illot, care a devenit astfel al treilea din lanțul său MiM Hotels după cele două hoteluri din Sitges și Ibiza, toate ele gestionate de Majestic Hotel Group. După acesta hotel, Messi s-a orientat către turismul de zapadă și a cumpărat al patrulea hotel în Baqueira. Reforma cuprinzătoare a MiM Mallorca, realizată între 2019 și 2021 de echipa de arhitectură din Mallorca Arquitectura GMM sub conducerea arhitectului Guillem Mateos Muntaner, a făcut din acesta o clădire emblematică în domeniul sustenabilității

Situat în S’Illot, pe malul mării, Arquitectura GMM a modelat clădirea din două blocuri de trei și patru înălțimi orientate spre mare, printre care se află și o piscină debordantă pe toate cele patru laturi. Această piscină și terasa ei se află practic lângă plajă, ridicându-se pe un fel de podium.

Vedere exterioară a MiM Mallorca, în primă linie de plajă în S’Illot.

Într-o suprafață de 500 de metri pătrați sunt distribuite cele 98 de camere ale sale, bar la piscină, spa și circuit de apă, sală de sport cu echipamente de ultima generație, zonă de masaj și relaxare, saună, hamam și un hol conectat la piscină printr-un pridvor mediteranean.

Spațiile deschise sunt foarte prezente în designul hotelului.

Oferta sa gastronomică poate fi savurată în restaurantul Land, cu o terasă lângă plajă, și în cele două spații ale sale de pe acoperiș: Bar Fly, cu piscină infinită, și o terasă-solarium pentru ca clienții să se poată bucura de priveliști panoramice la mare și spre zona naturală a Punta de n’Amer.

Emblemă a arhitecturii sustenabile

Lanțul MIM se angajează ferm față de sustenabilitate. Astfel, hotelul MIM Mallorca este foarte eco-responsabil  chiar de la bazele designului său. Obiectivele principale ale echipei GMM Arquitectura a fost acela de a transforma hotelul într-o emblemă a arhitecturii sustenabile.

Piscina infinită este protagonista spațiului de pe acoperiș.

Pentru aceasta, am lucrat în colaborare cu compania ECO Penta și s-a obținut cu succes certificarea LEED (Leedership in Energy & Environmental Design) Silver, distincție acordată de US Green Building Council, premisă la care nu poate renunța niciun hotel administrat de lanț. De fapt, hotelul lui Messi din Sitges a fost primul din Europa cu certificare LEED Platinum.

Design lifestyle influențat de Insulele Baleare

Designul lifestyle al hotelului, cu o notă lejeră, tânără și lipsită de griji, arată o puternică influență baleară, combinând țesături și materiale din insulă cumpărate de la meșteșugari locali, precum și vegetație autohtonă.

MiM Mallorca are 98 de camere în care se combină țesături și materiale din insulă cumpărate de la mesteșugari locali.

Astfel, hotelul imbină designul, meșteșugul local și natură, și este îmbrăcat cu mobilierul de la firme naționale și locale, atât pentru decorațiuni, cât și pentru amenajarea interiorului și finisajele dotărilor sale.

Interiorul spa-ului are un circuit de ape, zone de masaj, relaxare, saună și hammam.

Grija pentru detalii este mereu prezentă în designul său, precum și iluminatul atent, atât în interior cu alegerea corpurilor de iluminat de designer de la branduri prestigioase, cât și în exterior, unde iluminatul fațadei evidențiază un design actual și inedit.

Iluminarea atât interioară cât și exterioară, dobândește relevanța în designul interior al hotelului.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.