Shadow

Heathrow cumpără scanere care nu necesită separarea laptopurilor și lichidelor

Pasagerii care călătoresc pe Aeroportul Heathrow din Londra vor putea să-și păstreze LAG-urile (lichide, aerosoli și geluri) și laptopurile în bagajele lor de mână, odată ce noul echipament de securitate achiziționat de cel mai aglomerat terminal din Europa va fi instalat. 

 

Primul aeroport britanic investește 50 de milioane de lire sterline (56,2 milioane de euro) în scannerele de securitate tomografice computerizate (CT), care vor fi implementate în următorii trei ani și care oferă o imagine clară a conținutului unui bagaj. În Europa, aeroportul Amsterdam-Schiphol a efectuat teste cu noua tehnologie de explorare. 

 

Pasagerilor li s-a interzis să transporte recipiente cu mai mult de 100 ml de LAG (lichide, aerosoluri și geluri) din august 2006 și, până în prezent, acestea trebuie puse în pungi de plastic transparente la trecerea prin controalele de securitate. 

 

Heathrow a spus că restricția de 100 ml va rămâne după introducerea noilor scanere, însă pasagerii își pot lăsa lichidele, și laptopurile în bagajele lor, reducând utilizarea plasticului și, de asemenea, economisind timp. 

 

„Acest kit de vârf nu numai că va păstra aeroportul în siguranță cu cea mai recentă tehnologie, dar va însemna și că pasagerii noștri viitori vor putea să se concentreze pe continuarea călătoriei lor și mai puțin timp pentru a se pregăti pentru controlul siguranței”, a declarat directorul de operațiuni al Heathrow, Chris Garton. 

 

Ministrul Aviației, baroneasa Vere, a subliniat, între timp, că „siguranța pasagerilor rămâne prioritatea noastră principală, iar acest program arată în mod clar importanța pe care o acordăm acestei chestiuni”,

 

Această tehnologie este deja utilizată în Statele Unite, inclusiv în aeroporturile Harstfield-Jackson din Atlanta și O’Hare din Chicago. Administrația de Securitate a Transporturilor (TSA), se așteaptă să distribuie 300 de scanere până în 2020

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.