Shadow

Havana va avea patru terminale noi de croaziere în 2024

Portul de croaziere din Havana, care are în prezent două terminale, va adăuga încă patru până în 2024 prin crearea unei asocieri comune între corporația turcă Global Port Holding (GPH) și compania Aries din insulă, a informat presa de stat. 

Societatea cubaneză Aries Transporte S.A. a semnat un contract cu compania turcă Global Ports Holding (GPH) pentru extinderea și gestionarea portului de croazieră din Havana. Acordul a fost semnat la Istanbul, Turcia.

Potrivit unui comunicat GPH publicat în mass-media cubaneză, acesta este un acord de concesiune ai cărui termeni includ un program de investiții important până în 2024 pentru a crește actualele două terminale de croazieră la șase, un sistem de întreprindere mixt pentru gestionarea infrastructurii și o durată de 15 ani.

„Pe lângă operațiunile portului de croazieră, grupul va continua să colaboreze cu partnerii noștri cubanezi în proiectarea și specificațiile tehnice ale programului de investiții porturi de croazieră, inclusiv noile terminale propuse”, se menționează în comunicat.

Havana va avea șase terminale. Fotografie al ziarului Trabajadores. Autor: Joaquín Hernández Mena.
Havana va avea șase terminale. Fotografie al ziarului Trabajadores. Autor: Joaquín Hernández Mena.

Anul trecut, potrul Havana a primit aproximativ 328.000 de pasageri pe această rută, iar până la sfârșitul anului 2018 cifra este de așteptat să crească până la 500.000, ceea ce dovedește tendința de creștere susținută a acestei modalități turistice.

Global Ports a anunțat că va folosi „experiența dobândită” și modelul său operațional pentru gestionarea instalațiilor și „își va asuma responsabilitatea pentru comercializarea noilor terminale” pe măsură ce vor deveni operaționale.

Corporația turcă este cel mai mare operator de porturi de croazieră din lume. În prezent, gestionează 12 terminale maritime dedicate atenției croazierelor turistice în Marea Mediterană și unul în Singapore, precum și porturile comerciale din șapte țări.

În 2018, operau în Cuba 17 companii de croazieră cu 25 de nave, cu o creștere de 28,6% în primul trimestru al anului trecut, conform datelor publicate de Ministerul Turismului.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.