Shadow

Grecia redeschide hotelurile cu activitate pe tot parcursul anului și în două săptămâni cele de sezon

În drum spre normalitate după criza coronavirusului, Grecia a autorizat redeschiderea hotelurilor care operează pe tot parcursul anului începând de luni, iar pe 15 iunie va fi rândul celor sezoniere. În plus, campingurile se deschid și în ceea ce constituie un test pentru primirea turiștilor internaționali începând cu 1 iulie, ziua în care sunt repornite zborurile din străinătate. 

 

Grecia anunțase închiderea hotelurilor la jumătatea lunii martie, dar era programată până la sfârșitul lunii aprilie. Prin această redeschidere, țara speră să devină o destinație extrem de cautată, cu doar 179 de victime și puțin sub 3.000 de cazuri, ceea ce o face una dintre țările din Europa cel mai puțin afectate de pandemia de COVID-19. 

 

Începând de acum, hotelurile vor fi supuse unei serii de reglementări suplimentare de igienă și siguranță, cum ar fi un manager responsabil în cazul în care există cazuri de coronavirus și un medic în cazul în care complexul depășește 50 de paturi. 

 

Feriboturile către toate insulele funcționează de mai bine de o săptămână, deși cu o serie de restricții: pot oferi doar jumătate din locurile disponibile; pasagerii trebuie să completeze un formular de contact și starea de sănătate, iar utilizarea unei măști este obligatorie în timpul călătoriei. 

 

Traficul aerian a intrat într-o fază de tranziție. Deocamdată, funcționează practic zboruri interne și unele internaționale către aeroportul din Atena, deși cu obligația de a fi supus unui test COVID-19 și o carantină de la una la două săptămâni, în funcție de rezultat. 

 

Începând cu 15 iunie, turiștii dintr-un prim grup de 29 de țări vor putea ajunge fără limitări și vor putea face acest lucru atât pe aeroporturile din Atena, cât și din Salonic, în nordul țării. 

Imagine a unui hotel de tip boutique de pe insula greacă Mykonos.

 

Printre aceste națiuni se numără unii vecini, precum Albania și Macedonia de Nord, dar și țări din Uniunea Europeană, cum ar fi Germania, Austria, Danemarca, România, sau țări din afara UE, precum Liban, Japonia, Israel și Noua Zeelandă. 

 

Alegerea țărilor s-a desfășurat în conformitate cu informațiile emise de EASA (Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației) și de autoritățile din domeniul securității elene, ținând cont de faptul că țările selectate au o situație epidemiologică similară cu cea din Grecia. 

 

Persoanele care sosesc cu aceste zboruri se vor putea deplasa în toată țara în mod liber, fără carantină, desi pot fi supuse unor teste aleatorii la sosire. 

 

Cetățenii din țările incluse în lista EASA a zonelor considerate de risc, deși pot vizita Grecia, vor trebui să-și facă testul și să se supună unei carantine de șapte sau paisprezece zile, în funcție de dacă testul este negativ sau pozitiv. 

 

De la 1 iulie, restul aeroporturilor vor fi deschise traficului internațional, iar turiștii din alte țări vor putea ajunge fără restricții – lista extinsă va fi anunțată pe parcursul acestei luni. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.