Shadow

Google Maps cu realitate augmentată: mai multă putere pentru turiști

Google dezvoltă o nouă versiune a aplicației sale populare Google Maps, care va introduce realitatea augmentată pe ecrane. Această nouă funcționalitate facilitează orientarea atunci când suntem în mijlocul străzii, găsirea de adrese, a ști dacă trebuie să o luăm la stânga sau la dreapta, etc. De moment, nu a ajuns la publicul larg, dar este deja testat în orașe din Statele Unite. 

Google a oferit lui David Pierce, un report specializat în noile tehnologii al Wall Street Journal, un telefon echipat cu noua versiune a Google Maps, care a efectuat o serie de teste pe stradă.

Așa cum vedem în următorul videoclip, atunci când aplicația este deschisă, camera telefonului mobil se conectează automat și începe să scaneze ceea ce este în jur, recunoscând anumite clădiri, puncte de interes, etc.

În acest moment, aplicația oferă „indicații super-precise”, potrivit lui David Pierce, spre unde trebuie să se deplaseze, în funcție de locul în care se află utilizatorul și spre unde privește.

Această precizie mai mare este obținută datorită utilizării combinate a GPS-ului smartphone-ului, antenele pentru telefoanele mobile, punctele de conexiune WiFi ale orașului și camera mobilă în sine, care scanează și „controlează” ceea ce este în fața utilizatorului.

Aplicația avertizează utilizatorul că, pentru propia lui siguranță, să nu se uite la telefonul mobil în timp ce merge pe jos, având în vedere riscul de a cădea peste ceva sau cineva. 

 

Aplicații pentru turism

Adevărul este că a vedea turiști consultând smartphone-ul lor în jumătatea străzii pentru a consulta Google Maps a devenit deja o imagine comună astăzi.

Smartphone-urile din ce în ce mai puternice, ecranele mai marisfârșitul roaming-ului pentru cetățenii Uniunii Europene și posibilitatea descărcării în prealabil a hărților pentru a le putea consulta offline au promovat această utilizare a tehnologiei.

Odată ce funcționalitatea realității augmentate va ajunge la publicul larg, împreună cu tehnologia 5G (conexiuni ultra-rapide), Google va face un pas mai departe și fără îndoială că mult mai mulți călători vor fi încurajați să exploreze pe cont propiu orașele, cartierele mai puțin cunoscute, etc.

Și concluzia pentru orice hotel, restaurant, muzeu, atracție, etc. este evidentă: va fi foarte recomandabil să ai fișe de companie actualizate pe Google Maps.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.