Shadow

Germania pariază pe SPA-urile și centrele de relaxare pentru sărbătorile de iarnă

Comunicat de presă

În ciuda pandemiei, Germania a anunțat că iarna aceasta, SPA-urile și centrele de relaxare și tratament din întreaga țară vor fi deschise, așteptând, în continuare, turiști din toate colțurile lumii și respectând toate măsurile de prevenție și distanțare impuse de pandemie. Germania are peste 900 de centre de relaxare și spa-uri, fiind unul dintre motivele principale de călătorie pentru turiști din lumea întreagă și inclusiv pentru români.

Germania, denumită și țara SPA-urilor, are peste 350 de orașe balneare, care oferă resorturi cu facilități și tratamente corporale, de relaxare ori medicinale, situate în inima munților, lângă lacuri, ori chiar pe pajiști întinse sau în apropiere de orașele mari.

Germania pariază pe SPA-uri și centre de relaxare pentru vacanța de sărbători

Baden-Baden, orașul perlă al Germaniei recunoscut pentru proprietățile sale termale încă din Antichitate.

Tot mai mulți turiști aleg să meargă, de ani de zile, în Baden-Baden, considerat a fi unul dintre punctele cheie pentru turismul balnear din Germania. Situat la poalele Munților Pădurea Neagră, în apropiere de granița cu Franța, Baden-Baden este un oraș cu tradiție pentru băile termale și un punct de referință când vine vorba despre tratamente SPA. Chiar și romanii au sesizat existența apelor cu proprietăți vindecătoare din această regiune, fapt pentru care au construit aici mai multe băi, ale căror ruine pot fi vizitate și astăzi.

Monarhi, scriitori, nobili și muzicieni ai Europei secolului al XVIII-lea alegeau această regiune a Germaniei pentru relxare, Baden-Baden devenind cel mai popular oraș balnear la vremea aceea.

În prezent, Baden-Baden dispune de 23 de izvoare naturale cu radon, unul dintre cele mai rare și scumpe gaze din lume.

Beneficiile remediilor naturale, cunoscute în întreaga lume

Germania este recunoscută pentru remediile sale naturale, ale căror caracteristici de vindecare sunt recomandate în diverse scheme de tratament, atât pentru corp, cât și pentru minte. Așadar, iarna aceasta îți poți oferi un răsfăț complet, nu foarte departe de țara noastră.

Fie că vorbim despre tratamente împotriva unor afecțiuni fizice, ori despre detoxifiere și relaxare totală, se pare că în natură se găsește câte o soluție pentru fiecare. Băile de nămol, de exemplu, sunt cunoscute pentru îmbunătățirea circulației sângelui, iar terapia  Heilstollen cu aer purificat pentru a vindeca reacțiile alergice și tulburările respiratoii. La portofoliul caracteristicilor naturale benefice ale Germaniei se numără și climatul său determinat de Marea Nordoului, care vindecă sistemul imunitar, plămânii și problemele respiratorii.

De la spa-uri medicale și programe de tratament naturist, până la sejururi de wellness, Germania oferă o varietate de activități potrivite mai multor gusturi și buzunare, astfel încât toți turiștii să se bucure de experiențe și servicii premium, indiferent de scopul vizitei.

România se află pe lista zonelor de risc ridicat a Germaniei – condiții de călătorie și acces pentru un sejur la SPA la final de an

Conform Ministerului de Externe, din luna octombrie România se află pe lista țărilor cu zone de risc. Românii care vor să-și petreacă sărbătorile la SPA în Germania, au obligativitatea de a înregistra online toate datele solicitate și încărcarea documentelor necesare călătoriilor în contextul COVID, ori completarea unui formular online, acestea fiind, apoi, prezentate autorităților vamale ori companiei de transport aerian.

Pentru a nu intra în carantină, românii care călătoresc în Germania trebuie să prezinte acte care să dovedească trecerea prin boală sau vaccinarea împotriva virsului Sars – COV 2, pe lângă testul PCR sau antigen necesar intrării în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.