Shadow

Germania interzice călătoriile chiar și în interiorul țării, ca urmare a unei izolări severe

Din această miercuri până pe 10 ianuarie, Germania revine la „izolarea dură”, cu magazine neesențiale și școli închise, pentru a opri răspândirea coronavirusului care, în pofida unei luni și jumătate de restricții, a atins numere record săptămâna trecută. Atât călătoriile internaționale, cât și cele interne nu sunt recomandate de guvern. 

 

Guvernul central și statele federale au fost de acord cu acest pas într-o videoconferință de urgență pentru a evita prăbușirea sistemului de sănătate, în urma apelurilor experților și după cascada măsurilor regionale care au fost adoptate în ultimele zi. 

 

„Este momentul să facem ceea ce este necesar”, a declarat cancelarul german Angela Merkel la o conferință de presă convocată urgent pentru a anunța noile măsuri, în care a susținut că restricțiile anterioare „nu au fost suficiente”. 

 

Cancelarul, care a subliniat că este vorba de evitarea „supraîncărcării sistemului de sănătate” prin reducerea contactelor interpersonale pe cât posibil, a recunoscut că restricțiile afectează grav „mulți oameni”. 

 

Educație, profesională și la distanță

Acordul include închiderea tuturor unităților comerciale considerate neesențiale, în plus față de agrement, cultură și agrement, cultură și gastronomie, care și-au suspendat activitatea la începutul lunii noiembrie. 

 

Școlile și creșele vor rămâne, de asemenea, închise timp de trei săptămâni și jumătate, lăsând ușa deschisă educației la distanță și stabilind puncte de control de pază în unele centre pentru cazuri excepționale, cum ar fi copiii părinților cu profesii esențiale. 

Cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei videoconferințe cu președinții Lander-urilor de duminică. Fotografie: Efe/ Rainer Keuenhof.

 

Întâlnirile vor continua să fie limitate la cinci persoane din două case (fără a-i lua în considerare pe cei cu vârsta sub 14 ani), deși condițiile vor fi ușor relaxate între 24 și 26 decembrie pentru a permite adunări (deși nu în Revelion și Anul Nou). 

 

Pentru Revelion și Anul Nou, va fi decretată o „interdicției de ansamblare” națională în spațiile publice și va fi interzisă vânzarea și utilizarea produselor pirotehnice, ceva tradițional în aceste zile.

 

Se recomandă munca de acasă, se recomandă să nu se călătorească nici în interiorul nici în afara țării, serviciile religioase sunt restricționate prin măsuri de igienă și distanțare și consumul de alcool în locuri publice interzise. 

 

Măsurile de securitate vor fi extreme și în reședintele pentru vârstinici, unde se vor efectua mai multe teste săptămânale asupra cadrelor medicale și, în regiunile cu incidența mai mare, și a vizitatorilor. 

 

Ministrul finanțelor, Olaf Scholz, la rândul său, a avansat extinderea și îmbunătățirea ajutorului financiar punte pentru companii și freelancers, cu scopul de a asigura lichiditatea celor afectați de închideri. 

 

Decizia marchează o victorie pentru teza lui Merkel, care susținuse săptămâni întregi înăsprirea restricțiilor. Dar competențele din acest domeniu aparțin statelor federale, care până acum respinseseră o izolare dură sau nu reușiseră să convină asupra unei poziții unificate. 

 

Germania a înregistrat 18.658 de noi infecții cauzate de covid-19 și 478 de morți, conform cifrelor Institului Robert Koch (RKI), principalul centru epidemiologic. 

 

Recordul a avut loc vineri, cu 29.875 de cazuri noi și 598 de decese. Sâmbătă s-au raportat numere ușor mai mici: 28.438 de cazuri noi de covid și 496 de decese. 

 

Săptămâna trecută, 140.383 de cazuri au fost înregistrate în Germania – cea mai populată țară din UE cu 83,2 milioane de locuitori-, astfel că incidența acumulată în acea perioadă pentru întreaga țară este de 169,1 cazuri la fiecare 100.000 de locuitori. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.