Shadow

FTI arată cu date că infecțiile turistice „tind spre zero”

Operatorul turistic german FTI a prezentat cifre analizate până pe 22 iulie, care arată că, chiar și în mijlocul extinderii variantei Delta, printre cei 225.000 de clienți ai grupului „din Spania, Grecia și Turcia, ratele de infectare au fost incredibil de mici în ultimele opt săptămâni, oscilând doar între 0,02% și 0,11%

În calitate de companie de turism orientată spre client, explică acesta, o vacanță fără griji este foarte importantă pentru FTI Group. Pentru a oferi claritate în acest sens, operatorul turistic a prezentat datele extrase de autorități corespunzătoare perioadei cuprinse între 1 iunie și 22 iulie 2021, ambele inclusiv. „Cifrele demonstrează cât de sigure sunt călătoriile organizate, chiar și în cazul zonelor de risc simplu sau cu incidența ridicată”, afirmă Ralph Schiller, CEO-ul grupului.

De la începutul lunii iunie 2021, aproximativ 225.000 de oaspeți și-au petrecut vacanțele cu FTI Group în Mallorca, Insulele Canare, marile insule grecești Creta, Rodos, Kos si Corfu sau în Turcia. Operatorul turistic a comparat numărul de oaspeți care au ajuns sănătoși ca fiind recuperați, vaccinați sau testați cu numerele care i-au fost trimise de birourile respective în legătură cu bolile Corona. „Birourile ne anunță imediat dacă unul dintre oaspeții noștri dă rezultate pozitive pentru Covid-19 in situ, astfel încât să ne putem ocupa de carantina clientului”, explică Schiller. „Acest lucru ne permite să constrastăm în mod transparent datele pe care ni le-au oferit oaspeții noștri cu cifrele oficiale de cazuri pozitive”.

În Mallorca și Insulele Canare, dintr-un total de aproximativ 41.000 de oaspeți FTI, doar 22 de călători au dat rezultate pozitive la testele pentru coronavirus în timpul vacanței în perioada în cauză, ceea ce corespunde unei rate de 0,05%.

Cifrele prvind infectările din Grecia sunt chiar mai mici: din aproximativ 68.000 de oaspeți FTI în destinațiile populare de plajă și vacanță de familie din Creta, Rodos, Kos și Corfu, doar doisprezece persoane au dat rezultate pozitive înainte de a zbura acasă, ceea ce reprezintă o rată de infecție de 0,02%. În Turcia, operatorul turistic a înregistrat peste 117.000 de oaspeți în perioada de observare, dintre care un total de 125 de turiști au dat rezultate pozitive,. Prin urmare, rata aici este de 0,11%. În niciuna dintre destinații oaspeții nu au suferit o formă gravă a bolii, astfel încât niciunul dintre clienții FTI nu au trebuit să fie transferați la spital.

Clienți la pool bar al hotelului Labranda Playa Bonita, din Gran Canaria, ce aparține FTI Group.

„Aceste rate atât de mici pentru un total de 225.000 de oaspeți în principalele destinații, din Spania până în Grecia și Turcia, demonstrează în mod clar că, călătoriile sunt foarte sigure în aceste vremuri”, rezumă Schiller. 

„Conceptele de igienă și siguranță ale hotelurilor, aeroporturilor, agențiilor și regiunilor turistice funcționează, ratele de infectare sunt extrem de scăzute. Și chiar dacă apare un caz de infectare, îngrijirea medicală este la cel mai înalt nivel: cu agentia alături, oaspeții noștri sunt întotdeauna serviți. Iar promisiunea noastră ‘Călătorie Corona’ acoperă și aspectul financiar. Deci, nimic nu stă în calea călătoriilor fără griji.

Complexe hoteliere spațioase, plaje largi

Declarațiile sunt susținute și de Manuel Morales, managerul Destinației Spania al grupului FTI: „Cele mai recente și foarte selective evenimente din Spania au determinat RKI să clasifice întreaga țară ca zonă cu incidența ridicată începând cu 27 iulie 2021. Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă cifrele pe care le avem, în special cele din ultimele zile. Ele arată clar că, conceptele de igienă ale insulelor spaniole funcționează foarte bine. Vacanțele în Spania sunt o opțiune atractivă și sigură pentru cei care doresc să se relaxeze, în ciuda variantei delta în contextul pachetelor turistice”, conchide el.

În special în spațiile complexelor hoteliere spațioase și pe plajele întinse din Insulele Canare sau Insulele Baleare, vacanțele sunt ușor de realizat prin păstrarea distanțelor minime, adaugă grupul.

La rândul ei, Halina Strzyzewksa, directoarea Destinației Grecia a FTI Group, se simte susținută de cifrele scăzute de infectare. „Grecia, cu insulele sale, este și continuă să fie o destinație sigură pentru turiștii și familiile turistice. Rata ridicată de vaccinare în toată țara, precum și măsurile de securitate ridicate în hoteluri, garantează vacanțe relaxate chiar și cu varianta Delta”, afirmă expertul în Grecia.

Avantajele pachetului turistic

Hicabi Ayhan, directorul Destinației Turcia al Grupului FTI, este de acord în evaluarea rezultatelor testului: „Rezultatele demonstrează încă o dată obiectiv avantajele pachetului de călătorie. Totul este organizat în mod optim, conceptele de siguranță se întreprătund, personalul agenției noastre locale, partenerii noștri hotelieri și autoritățile locale fac tot posibilul pentru ca turismul să fie sigur și fără griji și sunt pe deplin disponibili pentru a ajuta călătorii. În special în zona Bodrum, Marmaris și Dalaman, rezultatele testelor regionale sunt foarte satisfăcătoare: aici ratele testelor cu rezultate pozitive în rândul oaspeților noștri fluctuează între doar 0,00 și 0,03%”.

‘Promisiunea de călătorie a FTI Corona’ rămâne valabilă înainte și după călătorie pentru toate rezervările până la 31 octombrie 2021: În caz de infecție, operatorul turistic va acoperi integral costurile de cazare, inclusiv mesele în carantină la fața locului. Acest lucru se aplică și părinților sau bunicilor, care desigur, pot rămâne în destinație gratuit dacă se îmbolnăvește copilul. În plus, FTI își asumă organizarea și costul zborurilor dus-întors (maximum 500 de euro de persoană pe zbor, un maxim total de 3.500 de euro pe rezervare).

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.