Shadow

Cele mai frumoase cinci gări din Europa

Trenul și gările sale au devenit spații care evocă mister, rafinament, nostalgie și, în anumite ocazii, chiar și teroare, ca în cazul uneia dintre primele sesiuni de film ale fraților Lumière. Iată imagini cu cinci gări europene care, din motive arhitectonice și istorice, sunt interesante de vizitat chiar și pentru cei care nu călătoresc cu trenul. 

Această selecție a unora dintre cele mai fermecătoare gări din Europa, a fost făcută de GoEuro, platforma de transport pentru planificarea și rezervarea de călătorii cu trenul, autobuzul și avionul.

Gara centrală din Milano

Gara centrală din Milano

Situată în Piazza Luiggi di Savoia, 24 și inaugurată în 1931, această gară are un amestec de stiluri Art Nouveau și Art Deco. Sunt mii de călători și turiști care vor vizita și aprecia plafoanele sale bolțite și cupole din oțel și sticlă. De asemenea, diferite orașe italiene sunt reprezentate pe pereții stației pe diferite plăci.

Gara centrală din Berlin.

Gara centrală din Berlin (Berlin Hauptbahnhof)

Ca urmare a Cupei Mondiale de Fotbal din 2006, a cărui sediu a fost în Berlin, gara a fost deschisă pentru prima dată. Construită pe un plafon boltit de sticlă și panouri solare, este una dintre cele mai moderne stații europene, ajungând să fie considerată de mulți un simbol al progresului vechiului continent.

Gara centrală din Antwerp.

Gara centrală din Antwerp (Antwerpen-Centraal Station)

În 1836 această gară era o simplă oprire pe drumul către Malivas. La sfârșitul secolului al XIX-lea, Leopold al II-lea, regele Belgiei, și-a sporit importanța, iar între 1895 și 1905, stația a fost construită așa cum este cunoscută astăzi. Este organizată în două zone, o stație de cale ferată proiectată de Clement Van Bogagaert și alta care întâmpină pasagerii construită de Louis Delacanserie, în stil mai ecletic, care combină caracteristici de baroc ți neo-drenaj francez. De-a lungul gării există un element decorativ, monograma lui Leopold, două litere „I” orientate spre spate.

Gara centrală internațional St. Pancras din Londra.

Gara Internațională St. Pancras, Londra

Este situată în cartierul Camden. Fațada acestei stații londoneze are o arhitectură gotică din caramidă roșie, iar în interior, cărămizile coexistă cu o structură de fier și piatră.

Această gară a fost locul în care s-au dezvoltat evenimente importante ale istoriei; de exemplu, în timpul primului și celui de-al doilea război mondial a fost locul de intrare și ieșire a trupelor britanice. În plus, a devenit o emblemă a culturii pop datorită uneia dintre scenele filmelor Harry Potter, în care poate fi recunoscut ceasul gării.

Interiorul gării internționale St. Pancras din Londra.
Gara de Nord din Paris.

Gara de Nord, Paris

Gare Du Nord a fost creată de arhitectul Jacques Hittorf și deschisă în 1846. La început era de o dimensiune foarte mică, având un singur serviciu de trenuri către Paris, Amiens și Lille, deși a fost parțial demolată. De aceea, între anii 1861 și 1865, actuala gară a fost construită. Se caracterizează prin blocurile sale de piatră și decorarea sa cu 23 de statui care reprezintă diferitele oase la care ajunge această cale ferată.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.