Shadow

Europa are cu 65% mai multe hoteluri de 5 stele decât acum trei ani

Numărul de hoteluri de 5 stele în Europa a crescut semnificativ în ultimii trei ani, potrivit unui raport al firmei de consultanță olandez BoldData. A crescut de la 5.500 la mai mult de 9.000. În Regatul Unit, există mai multe hoteluri de 5 stele decât în întreaga SUA, potrivit acestui raport. 

 

Dedicarea pentru turismul de lux în care destinațiile europene au aprofundat în ultimii ani este evidențiată în datele unui BoldData privind clasificarea hotelurilor

 

În ultimii trei ani, numărul hotelurilor de 5 stele din Europa a crescut cu 65%: de la 5.508 la 9.112. Conform acestui raport, țara cu cele mai multe unități din această categorie este Regatul Unit, care are 1.212, triplu față de Franța. 

 Cu toate acestea, este în Italia unde se află cel mai luxos hotel de pe continent. Seven Stars Galleria din Milano este singurul hotel de 7 stele din Europa. Acesta oferă doar șapte apartamente, cu prețuri cuprinse între 1.500 și 15.000 de euro. 

 

În schimb, hotelurile de lux din SUA nu numai că nu au crescut în număr, dar prezența lor a fost redusă. În ceea ce privește anul 2017, există 68 de hoteluri mai puțin de 5 stele pe listă. În total, există astăzi 806, mult mai puțin decât în Regatul Unit. 

 

Raportul BoldData călătorește prin cazare calificată în Europa, SUA și Asia. 

 

În Europa există 600.000 de hoteluri și spații de cazare, dintre care doar o treime apar în evidențele de clasificări cu stele. 

 

În Statele Unite există mai mult de 436.000 de hoteluri și spații de cazare, dar doar puțin peste 1 din 10 sunt înregistrate în funcție de stele sale: 45.462, potrivit BoldData. 

 

În Asia se evidențiază în ultimii trei. Continentul a adăugat aproape 5.000 de hoteluri noi, iar acum lista de unități clasificate cu stele depășește 85.000. Majoritatea acestor incorporații corespund țărilor din sud-estul Asiei. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.