Shadow

Franța va obliga Airbnb să prezinte o listă a apartamentelor închiriate

Airbnb și alte platforme de închiriere trebuie să livreze o dată pe an primăriilor orașelor din Franța o listă cu toate apartamentele închiriate prin serviciul lor, după cum a anunțat săptămâna trecută ministrul francez al locuințelor, Julien Denormandie, în ziarul „Le Parisien”. 

 

Măsura obligă să se detalieze adresa, numărul de chirii încheiate și numărul de nopți, a spus Denormandie. 

 

Decretul, care a fost publicat joia trecută în Buletinul Oficial de Stat și va intra în vigoare la 1 decembrie, lasă pretențiile listelor din anul curent și precedent către primarii marilor orașe. 

 

Responsabilul de locuințe a spus că dorește să ofere „instrumente de control” municipalităților pentru a vedea documente specifice în care să vadă care sunt locuințele sau utilizatorii cu închirieri problematice

 

Parisul este unul dintre orașele europene care s-a aflat cel mai mult în fața întrebării privind închirierea de case pentru uz turistic. 

Un arsenal de măsuri luate în ultimii ani obligă proprietarii să se înregistreze la Consiliul Local, interzice închirierea apartamentelor lor mai mult de 120 de zile pe an și împiedica închirierea locuințelor secundare

 

Primaria capitalei franceze are un serviciu de 30 de agenți care lucrează cu normă întreaga în căutarea unei posibile fraude. În plus, anul acesta a intrat în vigoare o nouă lege  a locuinței care amendează până la 50.000 de euro pe cei care depășesc pragul de 120 de zile pe an de închiriere

 

De asemenea, permite sancționarea platformelor, deoarece judecătorul poate solicita până la 12.500 de euro pentru fiecare reclamă care omite numărul de înregistrare, o informație obligatorie care demonstrează că proprietarii au declarat chiria. 

 

În ciuda noului decret al guvernului francez, șeful Locuintelor al primăriei pariziene, Ian Brossat, a afirmat pentru același ziar că măsura este insuficientă și a cerut să stabilească pragul de nopți între 30 și 90 pentru a evita disconfortul cauzat de aceste „hoteluri clandestine”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.