Shadow

Fondul hotelier TUI cumpără primul său activ în Zanzibar

Fondul creat de TUI pentru a investi 500 de milioane de euro în hoteluri din afara Europei tocmai a achiziționat primul său activ: Emarld Zanzibat Resort & Spa, un all-inclusive care va începe să fie operat de TUI Hotels & Resort la începutul anului 2024. 

Prețul tranzacției nu a fost dezvăluit. Hotelul este un hotel de lux de 5 stele situat pe un teren de 10 hectare cu acces direct la mare.

Emarald Zanzibar Resort & Spa are 250 de camere împărțite în șapte categori, o piscină, o sală de gimnastică și un club sportiv, un spa, un club pentru copii, patru restaurante, trei baruri și o gelaterie. De asemenea, stațiune are un centru de scufundări, un teren de tenis, un centru sporturi nautice și un centru de convenții.

După o perioadă de tranziție, la începutul anului 2024, hotelul all-inclusive Emerald Zanzibar Resort & Spa va fi operat de TUI Hotels & Resort, iar toate rezervarile deja efectuate vor fi preluate.

Fondul hotelier TUI cumpără primul său activ în Zanzibar
Prețul tranzacției nu a fost dezvăluit.

„Lansăm fondul hotelier cu scopul de a ne extinde în continuare portfoliul nostru hotelier de succes și de a crește câștigurile segmentului, putând în același timp să oferim investitorilor profesioniști o investiție imobiliară hotelieră atractivă”, a explicat Peter Krueger, membru al Comitetului Executiv al TUI AG și șef al departamentului de strategie, fuziuni și achiziții al grupului.

A se citi și TUI crează un fond de 500 de milioane de euro pentru investiții hoteliere în afara Europei.

Amintind că fondul dispune de mijloace suficiente pentru a adăuga mai multe hoteluri, Krueger a adăugat că „trecem la faza de investiții și căutăm deja următoarele oportunități concrete”.

Deși fără a oferi detalii, TUI a raportat că fondul „intenționează să achiziționeze un hotel din portofoliul TUI” care este în prezent operat de un brand propriu și care va continua să fie astfel și în viitor.

În cadrul noului fond, hotelurile care vor fi incorporate vor fi operate în principal sub brandurile Robinson și TUI Blue. În cadrul exploatării sale, investitorii își vor obține randamentul, în timp ce TUI își va obține randamentul pentru gestionarea activelor și consilierea fondurilor.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.