Shadow

Europa, regiunea lumii în care turismul s-a recuperat cel mai mult turismul

Țările europene au primit un total de 477 de milioane de sosiri de călători internaționali între ianuarie și septembrie anul trecut, 81% din nivelurile de dinaintea pandemiei. „Europa continuă să conducă revenirea turismului internațional”, a raportat UNWTO

Trebuie remarcat faptul că cele 477 de milioane de sosiri internaționale înregistrate în Europa din ianuarie până în septembrie includ călătoriile turistilor europeni care vizitează ei înșiși alte țări europene.

După cum explica UNWTO, „această cifra a fost mai mult decât dublu față de cea din 2021, rezultatele fiind determinate de cererea intraregională puternică și de călătoriile din Statele Unite.

În plus, „Europa a înregistrat o performanță deosebit de puternică în al treilea trimestru, când sosirile au atins aproape 90% din nivelurile din 2019.

Iar în cadrul continentului european, „Europa de Vest (88%) și Europa de sud-mediteraneană (86%) au înregistrat cea mai rapidă revenire spre nivelurile din 2019″, adaugă UNWTO.

Grafic al evoluției sosirilor de turiști internaționali
Grafic: Organizația Mondială a Turismului.

Redresare globală

Pentru întreaga lume UNWTO estimează ca 700 de milioane de turiști au călătorit la nivel internațional în perioada ianuarie-septembrie 2022, cu 133% mai mult decât cifra înregistrată în aceeași perioadă din 2021.

Aceste 700 de milioane de călătorii internaționale echivalează cu 63% din nivelurile de dinaintea pandemiei din 2019.

„Rezultatele au fost determinate de o cerere reținută puternică, de îmbunătățirea nivelului de încredere și de  ridicarea restricțiilor într-un număr tot mai mare de destinații”, explică UNWTO.

UNWTO consideră că turismul internațional este „pe cale să ajungă la 65% din nivelurile de dinaintea pandemiei până la sfârșitul anului, conform propriilor sale previziuni.

Previziuni 2023

În ceea ce privește lunile următoare, UNWTO este prudent în previziunile sale.

Mediul economic dificil, inclusiv inflația persistent ridicată și creșterea prețurile la energie, exacerbată de ofensiva rusă în Ucraina, ar putea să îngreuneze ritmul de redresare în trimestru al patrulea și în 2023″, explică agenția.

În acest sens, „cel mai recent sondaj realizat de UNWTO Tourism Expert Panel arată o scădere a nivelului de încredere pentru ultimele patru luni ale anului 2022, reflectând un optimism mai precaut”.

Cu toate acestea, „în ciuda provocărilor din ce în ce mai mari care indică o încetinire a ritmului de redresare,  veniturile din exporturile turistice ar putea ajunge între 1.200 și 1.300 de miliarde de dolari până în 2022, o creștere de 60-70% față de 2021, sau 70-80% din cele 1.800 de miliarde de dolari înregistrate în 2019″.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.