Shadow

Europa interzice noii companii aeriene turcești de leisure să zboare în spațiul aerian

Uniunea Europeană a interzis oficial accesul companiei aeriene turcești Southwind Airlines în spațiul său aerian din cauza presupusului control rusesc asupra companiei aeriene de vacanță, ca urmare a unei decizii anterioare recente a Finlandei de a împiedica operațiunile sale în această țară. 

UE a acuzat compania aeriană că este control efectiv din Rusia. „Evaluarea noastră generală indică faptul ca o parte semnificativă a proprietății și a controlului efectiv al companiei nu aparține unor persoane sau companii turcești”, au declarat autoritățile europene.

Southwind Airlines a fost înființată cu sprijinul turoperatorului rus Pegas Touristik pentru a opera zboruri spre și dinspre Rusia către Turcia.

Europa interzice noii companii aeriene turcești de leisure să zboare în spațiul aerian
Boeing 737 MAX-8 de Southwind (Sursă: EU Today)

Southwind a operat, de asemenea, zboruri către Germania, Elveția, Grecia, Macedonia de Nord și Italia.

Interdicția UE a intrat în vigoare imediat.

Southwind Airlines este o companie aeriană turcă de agrement, înființată în aprilie 2022 de Cortex Havacilik ve Turizm Ticaret. Zborurile către Rusia au început luna august a aceluiași an, în timp ce Germania s-a alăturat rețelei sale o luna mai târziu. Baza principală și sediul central al companiei aeriene se află în Antalya. De la sfârșitul lunii martie, companiei aeriene i s-a interzis accesul în spațiul aerian al UE.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.