Shadow

Europa a condus în 2018 creșterea industriei hoteliere mondiale

Piața europeană a condus în 2018 creșterea industriei hoteliere internaționale la sfârșitul anului, cu o creștere de 5,2% a venitului pe cameră disponibilă (RevPar), până la 81.43 euro, potrivit raportului anual de consultanță STR

 

Industria europeană nu numai că a crescut mai mult decât celelalte piețe în ceea ce privește RevPar-ul, ci și în tariful mediu zilnic (ADR), care a crescut cu 3,9%, până la 112,49 euro. 

 

În ceea ce privește nivelul de ocupare a hotelurilor din Europa, acesta a crescut cu 1,2% și s-a situat la 72,4% din oferta hotelieră disponibilă.

Grafic comparativ al creșterii procentuale a gradului de ocupare, ADR-ul și RevPar-ul diferitelor piețe internaționale în 2018, față de 2017.

 

Conform Raportului STR, Europa de Sud a înregistrat un comportament peste media pentru întregul continent, cu o creștere a RevPar-ului de 5,8% până la 106,8 dolari (94,7 euro).

 

Pe de altă parte, ADR-ul a crescut cu 4,8% înregistrând un tarif mediu zilnic de 151 de dolari (132 de euro), iar gradul de ocupare s-a îmbunătățit cu 1%, până la 70.8% din paturile de hotel oferite. 

Evoluția RevPar-ului în Europa în al patrulea trimestru al anului.

 Hotelurile europene au finalizat ultimul trimestru al anului cu o îmbunătățire de 6,5% a RevPar-ului său. Cea mai spectaculoasă creștere din acest trimestru a fost înregistrată de hotelurile din Istanbul, care și-au mărit veniturile pe cameră cu 64,5%. La polul opus, hotelurile din Lisabona au înregistrat o scădere de 2%. Bucureștiul a înregistrat p creștere de 4,1%.

 

Orientul Mijlociu și Africa scad

A doua piață care a crescut cel mai mult anul trecut a fost cea americană, cu o creștere de 3,4% a RevPar-ului și de 2,9% a ADR-ului, deși gradul de ocupare a crescut cu doar 0,5%. 

 

Dimpotriva, piață care a înregistrat cea mai slabă performanță în 2018 a fost cea din Orientul Mijlociu și Africa, care, în ciuda creșterii gradului de ocupare a hotelurilor sale cu 1,6%, RevPar-ul a crescut cu 0,3% la înregistrarea unei scăderi a ADR-ului de 1,3%. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.