Shadow

Egiptul, o destinație rezilientă în fața provocărilor geopolitice din 2024

Egiptul este una dintre destinațiile din lume, care în ciuda crizelor de tot felul, reușește întotdeauna să se redreseze într-un timp relativ scurt și să fie din nou prezentată în cataloagele turoperatorilor. Războiul care se desfășoară între Israel și Hamas în Fâșia Gaza vecina din octombrie anul trecut amenință din nou planurile de creștere a turismului egiptean pentru 2024. În cadrul târgului Fitur, am avut ocazia să discutăm cu ministrul egiptean al turismului și al antichităților, Ahmed Issa. După cum explică acesta, situația geopolitică complicată reprezintă un handicap, dar Egiptul este expert în strategii de managemet al riscurilor

interviu cu ministrul egiptean a turismului
Ministrul Turismului și Antichităților, Ahmed Issa, în timpul vizitei sale la Fitur 2024. Sursă: Ministerul egiptean al Turismului și Antichităților.

În general, ce rezultate turistice a obținut Egiptul anul trecut?

În 2023, am atins un număr record: 14,9 milioane de turiști au vizitat Egiptul în 2023. Trimestrul al patrulea din 2023, a fost al doilea cel mai mare înregistrat vreodată cu 3,6 milioane de turiști, ceea ce reprezintă o creștere de 9% față de același trimestru al anului trecut. Dar a fost mai mic, cu aproximativ 600.000, decât potențialul estimat. Așadar, am fost afectați de război (în Gaza), însă, strategiile de management a riscurilor de către industrie și organizațiile societății civile care reprezintă industria, împreună cu strategiile de management al riscurilor realizat de Ministerul Turismului și Anchităților, au adus un rezultat mult mai bun decât era de așteptat.

Și cum a început luna ianuarie 2024?

În primele 19 zile ale acestui an, asistăm la o creștere de 11% în comparație cu primele 19 zile din 2023. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri internaționali care aduc turiști în Egipt. De asemenea, vom continua să lucrăm îndeaproape cu sectorul privat al țării noastre, oferindu-le sprijinul potrivit pentru ca aceștia să poată dezvolta strategii de management al riscurilor și să facă față situației geopolitice. Cu toate acestea, sunt foarte încrezător că vom continua să vedem un alt record și în 2024.

În ciuda războiului din Gaza, credeți că industria turismului din Egipt va putea face față acestei situații, așa cum a făcut-o în trecut în mai multe situații dificile?

Cu siguranță. Cred că da, de data aceasta, sectorul privat din Egipt, precum și partenerii noștri din Europa, gestionează situația actuală mult mai bine decât în crizele anterioare, de fapt. Sunt foarte mândru de ceea ce fac. Cifrele pe care le-am dat mai sus o dovedesc.

Ați putea împărtăși cu cititorii HOSTELTUR date despre zboruri sau capacitatea de locuri pentru acest an?

Evident, am văzut o scădere a capacității în primele zile ale anului față de ultimele zile ale anului, dar este normal. Ianuarie și februarie sunt, de obicei, sezoanele scăzute în Egipt, dar, pe baza a ceea ce am văzut aici la Fitur, și ținând cont de solicitările pe care le primim pentru stimulente de aviație în martie și aprilie, ne așteptăm sa avem un martie și un aprilie foarte puternice. Probabil că vor fi luni de record.

Ne puteți oferi câteva indicii despre modul în care funcționează aceste stimulente pentru operatorii de turism și companiile aeriene?

Avem stimulente atât pentru operatorii de turism, cât și pentru companiile aeriene. În cazul operatorilor de turism, vom lucra cu cei care doresc să promoveze produsul Egipt. Vom acoperi o parte din costurile și o parte din riscurile campaniei de promovare a produsului Egipt. Vom acoperi o parte din costurile și o parte din riscurile companiei de promovare a produsului egiptean, pe care aceștia o întreprind. Vom sponsoriza, de asemenea, o parte din vizitele de familiarizare, fam trips, pentru canalele lor de distribuție.

Ce experiențe noi oferă Egiptul în acest an pentru călătorii internaționali?

Reintroducem Cairo în lume într-un mod nou și cu o nouă imagine. În ultimii opt ani, guvernul egiptean a investit 22% din PIB-ul său în proiecte de infrastructură. Cairo și restul Egiptului au beneficiat enorm și sunt gata să fie prezentate turiștilor într-un mediu total îmbunătățit și cu servicii îmbunătățite. Unul dintre orașele care va beneficia cel mai mult de acest lucru este Greater Cairo. În acest an, orașul va asista la deschiderea Marelui Muzeu Egiptean, la îmbunătățiri la Cetatea Salah El-Din și așa mai departe. Și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu partenerii noștri din Europa pentru a oferi pentru prima dată Cairo ca destinație city break, profitând de noul aeroport deschis anul trecut, situat în partea de vest a orașului.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.