Shadow

EasyJet, Wizzair, Ryanair și Volotea sancționate pentru practici abuzive

Guvernul italian, prin Entitatea Națională pentru Aviație Civilă (ENAC) din Italia, a inițiat procedura de sancționare a companiilor aeriene EasyJet, Wizzair și Volotea pentru practicile abuzive cu minorii și persoanele cu dizabilități, obligându-i pe însoțitorii lor să plătească asignarea locurilor adiacente. Anunțul a venit la doar trei zile după ce ENAC a dezvăluit că urma să amendeze Rynair cu 35.000 de euro pentru aceeași cauză. 

Sancțiunile împotriva celor trei companii pot varia de la 10.000 la 50.000 fiecare, în funcție de „gradul de nerespectare”.

Conform investigațiilor efectuate de entitate, niciuna nu a adaptat încă sisteme informatice și operaționale pentru a garanta că nu se percepe un supliment la costul biletului pentru alocarea locurilor lângă însoțitorii lor, așa cum a dispus instanța.

„În momentul rezervării, aceștia continuă să solicite un supliment în costul biletului de avion pentru alocarea de locuri apropiate de însoțitorii minorilor și persoanelor cu dizabilități”, a declarat ENAC într-un comunicat.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.