Shadow

DRV: Volatilitatea a dus la renașterea pachetelor de tururi în Germania

Agențiile și turoperatorii germani înregistrează cifre încurajatoare pentru vara lui 2022, mai ales din februarie, pe lângă o cerere mai mare pentru pachetul turistic decât înainte de pandemie. Președintele asociației DRV, Norbert Fiebig, a apărat în discursul său la târgul ITB de la Berlin necesitatea de a facilita în continuare reactivarea sectorului. Spania și Grecia rămân cele mai populare destinații pe această piață.

 

Fiebig și-a început discursul remarcând că „acest război și reacțiile internaționale pe care le provoacă vor avea un impact asupra vieții noastre, a economiei și asupra industriei noastre la nivel internațional”. Cu toate acestea, „consecințele concrete sunt foarte greu de prezis în acest moment„. 

 

„Un lucru este clar, și anume că războiul este o provocare suplimentară pentru industria noastră„, și este prezentat în paralel cu cea cu care a trebuit să se confrunte cu COVID. „Este puțin greu să vorbim în aceste zile despre afaceri, dar în orice caz, pentru asta suntem aici”, subliniind necesitatea că sectorul să continue modalități de a stimula în continuare redresarea. 

 

„Rezultatele ultimului exercițiu financiar arată cât de puternic a fost lovită industria turismului de COVID. 2021 a fost din nou un an extrem de provocator, iar cheltuielile pentru călătorii ale germanilor au scăzut din nou, împreună cu sub 29 de miliarde de euro, cu 10%„. 

 

Acum „dorința germanilor de a călători a revenit, după doi ani de pandemie. Cifrele rezervărilor sunt în creștere semnificativă. Din februarie, noile rezervări au fost peste nivelurile de dinainte de pandemie în comparație săptămânală”, a explicat președintele DRV. 

 

„În special, famiile își rezervă acum vacanțele puțin mai târziu decât de obicei”, a comentat el despre tendințele pieței, adăugând că acest turism de familie se îndreaptă în principal către destinații mediteraneene, precum Spania, Grecia și Turcia, precum și către Egipt, ale cărui rezervări sunt deja foarte puternice pentru sezonul estival”. 

 

„Anul acesta vedem că nemții optează din nou pentru confortul și siguranța pachetului turistic. Proporția ajunge la 77%, o creștere cu șase puncte procentuale față de pre-pandemie”. 

 

Dar „deși asistăm la o creștere puternică a curbei de rezervări în acest moment, volumul total de rezervări pentru sezonul de vară arată în continuare -38% comparativ cu perioadele pre-COVID”. 

 

Președintele DRV arată că „conditiile pentru că un sezon estival bun să se dezvolte în 2022 sunt destul de bune”, dar cât va dura războiul din Ucraina și, prin urmare, care va fi impactul acestuia este imprevizibil. 

 

Fiebig a menționat că nu se așteaptă ca nivelurile pre-COVID să revină în 2022, „dar recuperarea este iminentă, în 2023 avem mai multe șanse să ne întoarcem la puterea anterioară”. El a amintit, de asemenea, că industria trebuie să se confrunte și cu ceea ce consideră a fi una dintre cele mai importante provocări cu care s-a confruntat sectorul, shimbările climatice, pe care le poate face față doar în coordonare la nivel internațional și nu doar la nivel internațional. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.