Shadow

Așa vor fi destinațiile viitorului: cu drone

Drone care vor transporta bagajele pasagerilor, vor controla traficul de vehicule, vor monitoriza infrastructura critică, vor aduce primul ajutor de urgență, vor face fotografii aeriene turiștilor, vor stinge incendii, vor transporta oameni… Așa a fost imaginat viitorul la congresul Amsterdam Drone Week.

Potrivit experților în această tehnologie, pe o perioadă de zece ani, dronele comerciale ar putea fi deja integrate în viata de zi cu zi a orașelor, cu prezență în activități multiple, de la turism la prevenția accidentelor.

Pe de altă parte, aspecte precum viitoarele parteneriate public-privat, reglementări, domenii de cercetare și dezvoltare, precum și priorități ale proiectului au fost anticipate în documentul „Amsterdam Drone Declaration”, care poate fi citit la acest link.

În videoclipul următor putem vedea și cum un oraș al viitorului ar fi asistat de drone.

Incidente la drone

Adevărul este ca astăzi dronele generează la fel de multe așteptări ca temeri.

Săptămâna trecută, de exemplu incursiunea unei perechi de drone necunoscute pe aeroportul din Gatwick a provocat un real haos aerian, forțând să fie suspendate sute zboruri. Timp de 32 de ore, nicio o navă nu a putut decola sau ateriza.

Regulamentele interzic zborul dronelor în apropierea aeroporturilor, dar în practică este foarte dificil să „vânezi” un pirat aerian. 

Chiar și autoritățile de securitate aeriană au recunoscut că este „imposibil” evitarea acestor fapte penale, în ciuda reglementărilor, protocoalelor și sancțiunilor administrative și penale.

Oficialii de securitate britanici au recunoscut, de asemenea, dificultatea de a prinde persoana sau persoanele care operau acea pereche de drone ilegal pe aeroportul din Gatwick.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.