Shadow

Danemarca: taxă pe carbon și zborurile sale interne, neutre până în 2030

Danemarca intenționează să introducă o taxă pe carbon și să facă toate zborurile interne complet ecologice și neutre în emisii de CO2 până în 2030. Prim-ministrul danez Mette Frederiksen a avansat deja o parte din acest plan la începutul anului, afirmând că creșterea temperaturilor distruge planeta. „Anul acest vom decide asupra unei noi taxe ambițioase pe CO2. Trebuie să ne asigurăm că, companiile care poluează clima își plătesc singure emisiile… Acest lucru este valabil și pentru traficul aerian. Călătoria înseamnă viață și de aceea zburăm. Dar, în același timp, este rău pentru clima noastră. Imaginează-ți cum ar fi ca țara noastră să rezolve această problemă. Trebuie să facem verde de a zbura„. 

Guvernul speră că până în 2025 să existe cel puțin o rută verde națională și, cel târziu până în 2030, „să poată zbura complet ecologic în interiorul țării… Va fi greu, dar posibil”, a prezis premierul. „Suntem deja pe acest drum. Cercetători experți și companii lucrează la soluții”.

Danemarca nu a specificat încă cum se va realiza acest lucru, dar se crede că programul ar putea include o combinație de compensare a emisiilor de cabron și zboruri electrice pentru rute interne mai scurte.

Aeroportul din Copenhaga.

Copenhaga își propune să devină prima capitală neutră din lume din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2025, cu aeroportul fără emisii și transportul către și de la instalațiile sale fără emisii până în 2030.

Air France a prezentat planuri de reducere a capacității interne pe distanțe scurte pe unele rute din cauza concurenței feroviare de mare viteză, iar mai multe companii aeriene se compensează acum zborurile interne compensate.

Suedia s-a angajat să facă zborurile interne „fără fosile” până în 2030. Începând cu 1 ianuarie 2022 a introdus taxe de aterizare diferențiate la Stockholm Arlanda și Göteborg Landvetter, în funcție de impactul climatic al aeronavelor.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.