Shadow

Cunard anulează croazierele de lux până în martie și schimbă itinerarii

Compania de croaziere de lux Cunard plănuise să-și reactiveze operațiunile în noiembrie 2020, dar a anunțat că va prelungi pauza până în martie, având în vedere complexitatea călătoriilor și recomandărilor făcute de Foreign Office din Regatul Unit

Revenirea navei Queen Elizabeth, programată pentru noiembrie, va fi amânată până la 25 martie 2021; Queen Mary 2 va naviga din nou pe 18 aprilie și Queen Victoria pe 16 mai, a precizat Carnival Corporation într-un comunicat.

„Ne pare foarte rău pentru dezamăgirea pe care această veste o va provoca tuturor oaspeților care au fost programați să plece cu barca în oricare dintre călătoriile anulate”, a declarat președintele Cunard, Simon Palethorpe, explicând că „după o analiză atentă și revizuirea celui mai recent ghid nu credem că este prudent să începem să navigăm din nou cu programul nostru actual, de aceea am analizat itinerariile viitoare”.

Queen Elizabeth s-a intors în Regatul Unit și „cu incertitudinea constantă cu privirea la redeschiderea multor porturi și țări, din păcate nu este practic să continuăm cu itinerariile planificate pentru 2021”. 

Din acest motiv, ei adaugă că, pe lângă pauză în operațiuni, toate călătoriile care vor pleca între 26 martie 2021 și 13 decembrie 2021 în Australia, Japonia și Alaska și împrejurimile lor vor fi anulate, fiind înlocuite „cu un program mai scurt de vacanțe europene cuprinse între 3 și 14 nopți, cu plecare din Southampton”.

Aceste călătorii vor începe la sfârșitul lunii martie 2021 de-a lungul coastei Cornish, coasta de vest a Irlandei și a insulelor scoțiene. De asemenea, vor fi incluse excursii scurte la Amsterdam, care vor include o noapte în oraș, precum și excursii la destinații din nordul și sudul Europei, inclusiv Norvegia și coasta iberică, cu mai multe dintre aceste itinerarii cu nopți în oraș.

Compania a informat că noul program al Queen Elizabeth „va fi completat cu o serie de călătorii de șapte și 14 nopți prin Mediterana, care navighează prin Barcelona”. Aceste noi itinerarii vor fi disponibile pentru rezervare începând cu 29 septembrie. 

În ceea ce privește Queen Mary 2, președintele companiei a menționat că, după anularea World Voyage in 2021, nava va naviga pe un World Voyage clasic în 2022.

„Având în vedere incertitudinea de astăzi, complexitatea călătoriei noastre programate în lume, cu mixul nostru internațional de oaspeți care vizitează multe țări și continente, fiecare cu regulile lor de călătorie în evoluție, a fost un factor foarte real în luarea deciziilor noastre”, a spus președentele companiei. 

Noul itinerariu de 118 nopți va pleca din New York și va reveni pe 3 ianuarie 2022 și va include Grecia, Dubai, Sri Lanka, Singapore, Vietnam, Hong Kong, Australia și Bali înainte de a reveni la Southampton prin Abu Dhabi, Oman, Italia și Portugalia. Nava va naviga pe Canalul Suez atât în călătoriile exterioare, cât și în cele de întoarcere. Poate fi rezervat ca o călătorie mondială completă, fie ca unul dintre cele șase sectoare, începând cu 8 septembrie 2020.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.