Shadow

Cum sunt cerințele pentru a călători în SUA?

Statele Unite își vor redeschide granițele pentru cei vaccinați pe 8 noiembrie și cu mai puțin de două săptămâni până când țara va începe să primească turiștii străini, Casa Alba și-a anunțat deja liniile directoare pentru a se redeschide călătoriilor internaționale. În timp ce noua politică de călătorie cere vaccinarea completă împotriva COVID-19 pentru călătorii străini, administrația Joe Biden a relaxat ușor această cerință: va face excepții pentru cei sub 18 ani, persoanele cu probleme medicale și pentru unii cetățeni din aproximativ 50 de țări cu acces insuficient la vaccinuri. 

 

„Am decis că este interesul Statelor Unite să se îndepărteze de restricțiile aplicate anterior în funcție de țară în timpul pandemiei de COVID-19 și să adopte o politică de călătorie cu avionul care se bazează în primul rând pe vaccinare pentru a promova reluarea în siguranță a călătoriilor internaționale cu avionul în Statele Unite”, a declarat președintele, Joe Biden, într-un comunicat. 

 

Cu toate acestea, aceste cerințe pentru călătorii străini cu ghid complet care urmează să zboare spre SUA, depășesc vaccinul: aceștia trebuie să facă un test coronavirus în cele trei zile dinaintea călătoriei și să arate rezultatul la îmbărcare, împreună cu dovada lor de vaccinare.

Companiile aeriene trebuie să confirme ca pasagerii și-au finalizat programul complet de vaccinare cu cel puțin două săptămâni înainte de călătorie și, de asemenea, vor trebui să colecteze informații despre călători pentru a se asigura că detaliile pașaportului și a permisului de vaccin sunt aceleași și să ajute cu monitorizarea contactelor dacă este necesar. 

 

Măsurile reflectă modul în care Casa Albă folosește cerințele de vaccinare ca instrument pentru a presa mai mulți americani să se vaccineze împotriva COVID, oferind mai puține facilități celor care au decis să nu se imunizeze: cei nevaccinați trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test care va trebui să fi fost efectuat cu o zi înainte de călătorie, adică vor avea mai puțină flexibilitate decât cei vaccinați pentru a face acel test. 

Statele Unite va redeschide frontierele pentru vaccinați pe 8 noiembrie

 

„Dacă sunteți complet vaccinat complet, veți avea posibilitatea de a face testul cu trei zile înainte; în timp ce pentru cei nevaccinați, acest test negativ trebuie să fi fost făcut imediat înaintea zborului”, a explicat un funcționar american, care a cerut anonimatul, în timpul unei conferințe de presă telefonică. 

 

Cu toate acestea, străinii care sunt rezidenți permanenți în Statele Unite și nu sunt vaccinați nu vor putea intra în țară, cu unele „excepții foarte limitate”, amintesc de liniile directoare publicate de Casa Albă și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC, în engleză).

Excepții

Aceste excepții includ copiii sub 18 ani, care în multe cazuri nu au fost încă autorizați să se vaccineze împotriva COVID-19. 

 

Cei care au între 2 și 17 ani vor trebui să facă analize cu trei zile înainte de călătorie – dacă sunt însoțiți de un adult vaccinat – sau cu o zi înainte – dacă zboară singuri sau cu adulți nevaccinați, a subliniat Casa Albă. 

 

Unii participanți la studiile clinice ale vaccinurilor COVID-19 și cei care trebuie să călătorească din motive de urgență sau umanitare” vor fi, de asemenea, scutiți de obligația de vaccinare, cu condiția să aibă „o scrisoare emisă de Guvernul de Statelor Unite” care acreditează acea nevoie, spune nota. 

 

În plus, călătorii care călătoresc cu vize non-turistice din țări „cu o disponibilitate foarte scăzută de vaccinuri” sunt scutiți, adaugă acesta. 

 

Mai exact, există „aproximativ 50 de țări” în care „rata totală de vaccinare este mai mică de 10%”, a spus funcționarul american. 

 

Administrația Biden nu a furnizat imediat acea listă, dar conform datelor oficiale ale diferitelor guverne compilate de portalul Our World in Data, majoritatea acestor țări sunt africane, deși sunt incluse și Nicaragua, Haiti, Afganistan, Siria sau Irak

 

Cei care sosesc din acele țări și intenționează să rămână în Statele Unite mai mult de 60 de zile trebuie să se angajeze să fie vaccinați în Statele Unite, cu „excepții foarte limitate”, a subliniat guvernul american. 

 

Vaccinuri acceptate

CDC nu a clarificat încă liniile directoare pentru călătorii neesențiali pentru a intra în Statele Unite pe cale terestră de la granițele mexicane și canadiene, care vor fi reluate tot pe 8 noiembrie, dar excepțiile sunt de așteptat să fie „asemănătoare” cu cele stabilite pentru traficul aerian, a spus oficialul menționat anterior. 

 

Vaccinurile care vor fi acceptate pentru intrarea pe calea aerului în SUA vor fi cele care au fost aprobate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care până acum sunt cele ale Pfizer/BionNTech, Moderna și Jannsen (de la Johnson & Johnson), două versiuni ale serului AstraZeneca, și cele Sinopharm și Sinovac. 

 

Călătorii imunizați cu o combinație a acestor vaccinuri vor avea voie să intre, a spus CDC luna aceasta. 

 

Croaziere

Pe de altă parte, autoritățile sanitare au prelungit până pe 15 ianuarie condițiile de călătorie în croaziere stabilite în perioada pandemiei din porturile țării, care urmau să expire luni, 1 noiembrie. 

 

Aceasta va extinde așa-numita Ordonanță privind condițiile de navigație (CSO), emisă în octombrie 2020, care prevede instrucțiuni de călătorie în timpul pandemiei, în special legate de vaccinarea pasagerilor și echipajului, testarea bolilor și utilizarea măștilor. 

 

CDC a detaliat că reglementările continuă temporar până pe 15 ianuarie „cu modificări minore” și a subliniat că de la emiterea OSC, „companiile de croazieră au dezvoltat și implementat protocoale de sănătate și siguranță pentru a gestiona COVID-19 și a relua navigația”. 

 

Entitatea federală a subliniat că „intenționează să treacă la un program voluntar, în coordonare cu operatorii de croazieră și alte părți interesante, pentru a ajuta industria de croazieră să detecteze, să atenueze și să controleze răspândirea coronavirusului la bordul croazierelor”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.