Shadow

Cuba elimină testele PCR și certificatele COVID pentru intrarea în țară

Guvernul cubanez a decis să modifice cerințele de intrare pe insulă, „în corespondență cu situația epidemiologică internațională și natională a COVID-19 și cu nivelurile de imunizare atinse”, motiv pentru care a eliminat cerința testelor PCR și a certificatului care acreditează schema completă de vaccinare. 

 

Cuba speră să primească 2,5 milioane de turiști în acest an și, prin aceste măsuri, fluxul ar putea fi reactivat. Atât Ministerul Sănătății Publice, cât și Ministerul Turismului au dat detalii despre modificările din Controlul Sanitar Internațional. 

 

În primul rând, s-a decis eliminarea, ca cerință de intrare în Cuba, a prezentării unui test pentru COVID-19 (test antigen sau PCR-RT) efectuat în țara de origine, precum și a certificatului de vaccinare COVID-19. 

 

Cu toate acestea, testele vor continua să fie efectuate aleatoriu la sosirea în Cuba, ținând cont de numărul de zboruri, de intrarea navelor și de riscul epidemiologic reprezentat de țara de origine. 

Havana (Fotografie: Alexander Kunze on Unsplash)

 

Aceste teste aleatorii vor fi gratuite și, dacă vor fi pozitive, „se vor proceda conform protocoalelor aprobate în țară pentru controlul clinico-epidemiologic al COVID-19„, au transmis aceștia. 

 

Ambele ministere au indicat că distanțarea socială și dezinfecția vor rămâne în vigoare la toate punctele de intrare în țară și utilizarea obligatorie a măștii. 

 

Anul trecut, 573.944 de turiști au vizitat Cuba, ceea ce a reprezentat o scădere de 60% față de 2020. Obiectivul pentru acest an este dublarea de patru ori a cifrei pentru 2021, dar se confruntă cu dificultatea războiului, întrucât anul trecut Rusia a fost principala piață sursă. 

 

Potrivit Ministerului Economiei și Planificării (MEP), vizita a aproape 2,5 milioane de călători străini ar trebui să contribuie anul acesta la economia cubaneză cu aproximativ 1,159 miliarde de dolari (1,061 miliarde de euro).

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.