Shadow

Croazierele sunt marea intrare în Cuba din SUA

Cuba a primit 703.519 de pasageri de croazieră în perioada ianuarie – octombrie a anului trecut, majoritatea din Statele Unite și Europa, a informat Ministerul Turismului (Mintur) al insulei. Numărul pasagerilor de croazieră a crescut cu aproximativ 117.000 de vizitatori în comparație cu aceeași perioadă din 2017. Pariul marilor companii de croazieră este sfidător în ciuda înăspririi politicilor lui Trump. De exemplu, Carnival a anunțat că va oferi croaziere către Cuba din șapte porturi americane în 2020.

Numai terminalul de croazieră din Havana a primit în anul 2017 aproximativ 328.000 de pasageri, iar până la sfârșitul anului 2018 erau așteptati aproximativ 500.000 de turisti. Potrivit rapoartelor oficiale, portul capitalei cubaneze se va adăuga celor două terminale care reprezintă acum încă patru până în anul 2024.

În Cuba funcționeaza 17 companii de croazieră cu 25 de nave, iar operațiunile au crescut cu 28,6% în primul trimestru al acestui an, potrivit datelor furnizate de Ministerul Turismului.

Pasageri de croazieră vizitâand Havana în aprilie 2018. Fotografie Hosteltur/Angeles Vargas.

Ministrul turismului, Manuel Marrero, a declarat în cadrul celei de-a doua conferințe naționale a sindicatelor muncitorilor din sector că turismul de croazieră tinde să crească. Chiar și așa, activitatea sa a fost afectată de măsurile adoptate de președintele Statele Unite, Donald Trump, potrivit unui raport al agenției de știri cubaneze de stat (ACN).

În acest sens, el a subliniat impactul negativ al administrației Trump în relațiile dintre Cuba și SUA din cauza îndreptării politicii sale împotriva apropierii de Cuba, contrar politicii pe care o începuse predecesorul său Barack Obama.

Cu toate acestea, croazierele americane care au început să ajungă în Cuba după „dezghețul” diplomatic inițiat de cele două țări la sfârșitul anului 2014 sunt tocmai principala cale de sosire a călătoriilor din SUA pe insulă, în ciuda înăspririi embargoului economic pentru insula pe care îl aplică administrația Trump.

Printre companiile de croazieră americane care operează cu licență în Cuba se numără Carnival, Royal Caribbean și Norwegian, iar în luna noiembrie compania Virgin Voyages a anunțat că în anul 2020 va ajunge în Cuba cu nava sa „Scarlet Lady”, care este construită într-un șantier naval italian.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.