Shadow

Coronavirus: protocoale de acțiuni și măsuri preventive pe navele de croaziere

Până la 135 de persoane care călătoreau pe vasul de croazieră Diamond Princess Cruises, sunt afectate de coronavirus. Acest lucru a fost confirmat de ministrul sănătății din Japonia, Katsunobu Kato. Nava, cu 3.711 persoane la bord a fost pusă în carantină în portul japonez Yokohama, la sud de Tokyo, de la data de 4 februarie, când au fost descoperite  primele 10 cazuri de coronavirus. Deși pasagerii contagiați au fost spitalizați, guvernul japonez a solicitat călătorilor și echipajului, din 56 de țări, să rămână pe navă timp de două săptămâni. Ca urmare a epidemiei și pentru a evita această situație, companiile de croaziere au adoptat măsuri de protecție consolidate. De asemenea, companiile de asigurări au polițe pentru a face față la astfel de situații. 

Pe navă călătoreau 3.700 de persoane, din 56 de țări.

Mai multe măsuri preventive

Pe de altă parte, companiile de croaziere au început să ia măsuri preventive și chiar să le consolideze pe măsură ce boala s-a răspândit. Cele care fac parte din Asociația Internațională Liniilor de Croazieră (CLIA) au suspendat călătoriile membrilor echipajului din China continentală și vor refuza îmbarcarea pasagerilor și membrilor echipajelor care au călătorit din sau spre această țară în ultimele 14 zile.

„CLIA și liniile sale membre mențin un contact strâns cu profesioniștii din domeniul sănătății și autoritățile de reglamentare din întreaga lume, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și evaluează și modifică continuu politicile și procedurile pe măsură ce apar evenimentele”, a indicat asociația într-o declarație. 

Este răspunsul acestei organizații la situația de urgență globală pentru sănătate declarată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). „Aceasta include modificarea itinerariilor, acolo unde este necesar, în lumina circumstanțelor în schimbare, precum și evaluarea stării de sănătate, a călătorilor și contactului, atunci când este cazul”, adaugă el.

Liniile de croazieră efectuează inspecții pasive și active ale pasagerilor și ale echipajului înainte de urcarea pe navă, dacă circumstanțele o impun. În plus, navele sunt dotate cu instalații sanitare, profesioniștii medicali pe navă și pe coastă disponibile 24 de ore pe zi. 

Consolidarea măsurilor

Companiile de croazieră consolidează măsuri preventive în flota lor. Pe lângă faptul că nu permite niciunei persoane care a trecut prin China continentală în ultimele 14 zile sa se îmbarce, Costa Cruises a inclus altele noi, cum ar fi introducerea unui formular medical înainte de îmbarcare cu control de temperatură pentru persoanele care, din orice motiv, apar sau se identifică cu simptome (simptome respiratorii sau de febră).

MSC a consolidat, de asemenea, măsurile. Înainte ca boala să progreseze a adăugat noii acțiuni la cele implementate începând cu 24 ianuarie. Printre ei, pe lângă refuzul de acces pentru oricare persoană care a călătorit în China în ultimele 30 de zile, a stabilit, de asemenea, controale obligatorii înainte de îmbarcare oriunde în lume, un nivel ridicat de igienă în toate navele sale sau izolarea în cabina pasagerilor care au simptome de febră. În timp ce aceleași măsuri vor fi luate pentru cei care au fost în contact cu ei.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.