Shadow

Consultantul în turism Răzvan Pascu intră în acționariatul FlightClaim.ro

Comunicat de presă

FlightClaimEU.com, unul dintre principalii jucători din Europa în asistarea pasagerilor cu zboruri întârziate, anulări sau overbooking, anunță intrarea în acționariatul său a consultantului în turism Răzvan Pascu. FlightClaimEU.com este o companie olandeză fondată de un fost bancher din Olanda, cu afaceri în 16 țări din Europa, parte din grupul de firme Claims Corporation Network, cu activitate în toată Europa în domeniul compensațiilor pentru clienți pe RCA, CASCO și alte tipuri de asigurări.

Razvan Pascu intră în acționariatul FlightClaim.ro
Răzvan Pascu

„Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe Răzvan Pascu, un om care nu numai că știe domeniul turismului, dar care este și pasionat de aviație și care este iubit și respectat de publicul român. Când am început să lucrăm cu compania sa de consultanță eram foarte la început pe piața din România și aveam câteva zeci de cereri de compensații pe lună, iar acum am ajuns să ajutăm lunar peste 1.000 de români să își primească compensații de 250-600 euro de la companiile aeriene. Ne dorim ca experiența lui în turism și pasiunea noastră pentru tehnologie și industria aeronautică să susțină creșterea în România a brandului FlightClaim.ro și să rămânem mult timp lideri de piață.”, a declarat Cees Werff, director general CCN Group.

„Urmăresc îndeaproape domeniul turismului de peste 12 ani, iar de mai bine de 4 ani sunt implicat în diferite business-uri asociate turismului. Mă bucur să pot fi un promotor al drepturilor pasagerilor și apreciez modul personalizat în care FlightClaim.ro alege să trateze fiecare solicitare în parte, colaborând cu avocați din România și din toată Europa, dar și specialiști în industria aeronautică care vin cu o expertiză bogată ce ajută în comunicarea cu companiile aeriene.”, a declarat Răzvan Pascu.

Echipa din România a FlightClaim.ro a ajuns deja la 7 angajați și colaboratori, iar alte echipe se ocupă de clienți din toată Europa de la sediile din Amsterdam și Rotterdam. În plus, există parteneri locali în multe dintre țările europene, dar și India și China. FlightClaim colaborează de asemenea cu avocați din toată Europa, care duc în Instanță unele cazuri ale clienților, în care companiile aeriene refuză să plătească compensațiile și să respecte drepturile pasagerilor, iar în ultima vreme multe agenții de turism și companii de asigurări de călătorie au semnat contracte de parteneriat cu FlightClaim în România și în alte țări din Europa, pentru a putea să recupereze compensațiile pentru clienții/pasagerii lor. Cu toate acestea, nici 2% dintre pasagerii români ai curselor aeriene care au întârzieri peste 3 ore sau ai unor zboruri anulate (inclusiv zboruri charter) se preocupă de solicitarea acestor compensații care se situează între 250-600 euro în funcție de distanța de zbor, motivele fiind diverse, de la lipsa timpului, necunoașterea legii și drepturilor pasagerilor sau din cauza modului complicat în care se soluționează multe dintre cereri. Aici intervin companii intermediare precum FlightClaim.ro care au angajați oameni specializați în recuperarea acestor sume de la companiile aeriene, dar și avocați, și care cunosc toate demersurile care trebuie făcute astfel încât compania aeriană să nu trimită pasagerului un refuz de plată. Toată activitatea FlightClaim este coordonată la nivel european tot de o româncă, Ramona Colea, cu expertiză pe zona de aviație.

„Ne bucurăm că Răzvan Pascu a acceptat propunerea noastră de a deveni partener și acționar FlightClaim.ro, un business care îi ajută pe clienți să obțină de la companiile aeriene compensații de până la 600 euro, fără niciun cost inițial și doar bazat pe comision de succes. La noi apelează oameni ocupați sau care nu se pricep și nu își doresc bătaia de cap de a se lupta cu companiile aeriene în argumente tehnice și juridice, iar specialiștii noștri cunosc toate metodele prin care companiile aeriene încearcă să nu le plătească compensațiile clienților.” a declarat Ramona Colea, directorul operațional al FlightClaim.    

În fiecare zi, aeroporturile din România înregistrează 3-7 zboruri întârziate peste 3 ore sau anulate. Compania olandeză FlightClaim.ro înregistrează zilnic între 30 și 50 de cereri de compensare de la pasagerii români care doresc să își primească drepturile de la companiile aeriene. Aproximativ 8 din 10 cereri sunt soluționate pozitiv, iar pasagerii ajung să își primească compensația conform legii, însă cu unele companii aeriene se ajunge în Instanță pentru refuz de plată, iar acest lucru înseamnă întârzieri chiar și mai mult de un an pentru clienți. Perioada cea mai aglomerată din punctul de vedere al cererilor primite de către FlightClaim.ro este sezonul de vară, când companiile aeriene se supra-aglomerează, iar FlightClaim.ro a înregistrat o cerere la fiecare 20-30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.