Shadow

Companii europene de transport maritim preiau navele retrase de Carnival Corp

Două companii europene de transport maritim au preluat trei din cele 13 nave, pe care Carnival Coporation anunțase că le retrăgea din flota sa din cauza impactului pandemiei de COVID-19 asupra portofoliului său extins de 10 branduri

Celestyal Cruises, cu sediul în Grecia, a anunțat achiziția navei Costa NeoRomantica, cu o capacitate de 1.800 de pasageri, construită în 1993, deținută de Costa Cruises.

Între timp, Fred Olsen Cruise Linedivizia de croaziere a companiei de transport Fred Olsen, cu sediul în Regatul Unitdeși un operator filial al companiei norvegiene Bonheur, holding al companiilor familiei Olsen, a cumpărat două din cele mai noi nave din cele patru care pleacă de la flota Holland America Line (a se vedea stirea: Holland America Line vinde patru nave și anulează unele plecări). Mai exact, nava Amsterdam, construită în 2000, și Rotterdam, construită în 1997, care vor fi redenumite Bolette și, respectiv, Borealis.


„Aceste bărci se vor încadra perfect în flota noastră existentă de bărci mici, fiecare cu mai puțin de 1.500 de locuri, aducând cu ele zone publice noi și mai mari, făra a compromite experiența noastră în bărci mici”, a spus Fred Olsen Jr., președintele companiei Fred Olsen Cruise Lines, într-o declarație. Și a adăugat:

„Această creștere a capacității noastre ne arată încrederea în viitor. Cu peste 170 de ani de istorie maritimă, am navigat prin multe perioade dificile. Cu aceste noi adăugări ale flotei, vom ieși din această situație actuală mai puternici, gata pentru a livra itinerarii premiate pentru care suntem renumiți”. 

CEO-ul Celestyal, Chris Theophilides, a declarat că achiziția NeoRomantica face parte din planul strategic de creștere al liniei, în ciuda faptului că este în pauză până în martie 2021, poate cea mai târzie data de repornire din sector.

Nava Costa NeoRomantica, cu capacitate pentru 1.800 de pasageri, construită în 1993, propietatea Costa Cruises.

„Sunt încântat de adăugarea acestei nave de croazieră de dimensiuni medii flotei noastre”, a spus Theophidiles într-un comunicat. „Se adaptează perfect modelului nostru de afaceri și este foarte bine echipat după transformarea sa majoră din 2012„.

Aceasta este a doua navă Costa care iasă din flota sa după anunțul făcut de Carnival Corp. cu privire la retragerea de nave. Costa Victoria de 23 de ani, a fost vândută la fier vechi.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.