Shadow

Compania aeriană austriacă Laudamotion, deținută 100% de Ryanair

Compania austriacă Laudamotion a anunțat că Ryanair, acționarul său majoritar cu 75%, a achiziționat 25% din acțiunile sale, care erau încă deținute de antreprenorul Niki Lauda, devenind proprietarul unic cu 100% din capitalul său. Compania low cost austriacă, care este acum 100% o filială a Ryanair Holdings, anunță în acelasi timp un plan de creștere de trei ani cu scopul de a ajunge la un trafic de 10 milioane de pasageri. Acesta va funcționa din patru baze. 

 

Anunțul a fost făcut săptămâna trecută la Viena de către CEO-ul Ryanair, Michael O´Leary, și directorul executiv a lui Laudamotion, Andreas Gruber, care nu a oferit detalii cu privire la cât de mult a plătit compania low cost irlandeză pentru acțiunii fondatorului Laudamotion din compania falimentată Niki, creată de fostul pilot austriac de Formula 1 și vândută companiei germane airberlin. 

 

Gruber a declarat că Lauda va rămâne în funcția de președinte al companiei și va continua să contribuie cu idei în companie, pentru care Ryanair are planuri de creștere. 

 

Planul de creștere

Principalele direcții ale planului de creștere includ creșterea flotei Laudamotion la 25 de avioane în vara anului 2019 de la 19 în sezonul trecut. În plus, compania aeriană a semnat acorduri LOI (Letter of Intent) cu mai mulți arendatori pentru a-și majora flota la 30 de avioane până în vara anului 2020. 

 

În această vară, Laudamotion va opera în patru bazecrescând în Viena de la patru la opt avioane, în Düsseldorf va avea șapte avioane, în Stuttgart trei și în Palma de Mallorca două. În iarna anului 2019, baza capitalei austriece va crește la 11 avioane, ajungând al doilea operator de transport aerian ca mărime după Austrian Airlines, filială a Grupului Lufthansa. 

 

Această creștere va însemna 400 de locuri de muncă, de piloți, echipaj de cabină și ingineri pentru cele patru baze. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.