Shadow

China izolată în conexiunile aeriene după declararea situației de urgență mondială pentru sănătate

După ce joi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat urgența globală pentru sănătate pentru extinderea globală a focarului noului coronavirus, numărul companiilor aeriene care numai zboară către China crește aproape în același ritm cu apariția unor cazuri noi, izolând-o de majoritatea țărilor de pe toate continentele cu care a avut conectivitatea aeriană

În afara gigantului asiatic, există 117 cazuri confirmate în 23 de țări. Au fost declarate cazuri în Rusia, care și-a închis granița de est cu China, Regatul Unit și Suedia.

Răspândirea virusului s-a produs mult mai rapid decât focarul SARS, probabil datorită conexiunilor aeriene mai bune ale zborurilor naționale și internaționale. Peste 50 de companii din întreaga lume și-au anulat sau tăiat zborurile către China până în martie, între o cerere mai mică de a vizita țara și frica de răspândirea virusului.

Wuhan este un important centru de transport în China, care a primit 55 de zboruri internaționale în fiecare săptămâna din mai mult de 20 de țări, potrivit datelor Cirium. Pe lângă Wohan, epicentrul focarului, Beijing și Shanghai sunt printre cele mai afectate orașe, iar unele companii aeriene au redus serviciile către Hong Kong.

 

Din toate continentele

British Airways: a suspendat toate zborurile sale către și dinspre China continentală până pe 29 februarie. Iberia și-a anulat ruta Madrid-Shanghai începând cu vineri și în toată luna februarie.

Grupul Lufthansa, ale cărei companii aeriene de rețea – Lufthansa, Swiss si Austrian Airlines – au decis să suspende toate zborurile dinspre și către China cu efect imediat până pe 9 februarie.

Air France și KLM au retras deja unele zboruri din China, inclusiv serviciul cu Wuhan al Air France, dar și zborurile lor spre Beijing și Shanghai până pe 9 februarie.

Grupul scandinav SAS și-a anulat zborurile către Beijing și Shanghai până pe 9 februarie. Virgin Atlantic și-a suspendat zborurile către Shanghai timp de două săptămâni începând cu 2 februarie.

Compania aeriană de stat Turkish Airlines a anunțat vineri că a suspendat toate conexiunile cu China până pe 9 februarie.

Finnair anulase deja zborurile către Beijing Daxing și Nanjing după suspendarea călătoriilor de grup de către autoritățile chineze.

Din cauza răspândirii virusului, compania rusă Ural Airlines nu va opera zboruri către Europa până la noi anunțuri.

American Airlines a spus că va suspenda toate zborurile spre China continentală imediat până pe 27 martie. Compania aeriană a fost trimisă în judecată de sindicatul piloților săi pentru a lua această decizie. Delta și United au declarat că își vor anula serviciile începând cu 6 februarie pentru a putea găzdui clienții și angajații. United se așteaptă să reia operațiunile pe 28 martie Delta, 1 de mai, American Airlines și United au spus că vor continua să opereze zboruri între Statele Unite și Hong Kong. Delta nu zboară în acel oraș.

Air Canada și-a retras complet zborurile către China continentală.

Compania aeriană marocană Royal Air Maroc (RAM) a suspendat începând de vineri și până pe 29 februarie, zborurile sale între Casablanca și Beijing, care funcționau de doar două săptămâni. Traseul a fost inaugurat cu sărbătoare pe 16 ianuarie, prezentat ca un instrument de atragere a turismului chinez, care este în creștere printre vizitatorii din țara Magrebului.

Egyptair, o companie națională din Egipt, a anunțat, de asemenea, că și-a suspendat operațiunile cu China pentru a preveni infectarea oricăruia dintre clienții sau membrii echipajelor sale.

Alte patru companii aeriene africane se alătură se suspendării operațiunilor cu China. Kenya Airways, RwandAir, Air Madagascar și Air Mauritius și-au anulat începând de vineri zborurile către Shanghai, deși mențin serviciile către Hong Kong.

Compania națională din Etiopia, Ethiopian Airlines, cea mai mare companie aeriană din Africa, a declarat că, deocamdată, va continua să își opereze zborurile către China și să lucreze cu autoritățile pentru a proteja pasagerii și membrii echipajului. În Africa subsahariană, până în prezent, nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus. Air Tanzania a amânat pe termen nelimitat zborul său inaugural din Dar es Salaam către China.

Air Astana, compania națională a Kazahstanului, a încetat să mai zboare spre China continentală de la data de 3 februarie. Air India va opera zboruri spre Shanghai până pe 15 februarie și va reduce serviciul spre Hong Kong, iar compania low cost IndiGo își reduce zborurile sale spre Chengdu și Hong Kong și menține Guangzhou. Air KBZ, cu sediul în Myanmar, care operează o rețea extinsă de rute spre orașele din China continentală, va reduce serviciile sale spre Guangzhou, iar Combodia Airways și Air Macau și-au redus frecvențele spre Shanghai, Beijing, Chengdu și Hangzhou. De asemenea, companiile coreene Asiana și cea low cost Air Seoul au suspendat zborurile.

De asemenea, compania aeriană națională din Hong Kong, Cathay Pacific, și compania sa soră Cathay Dragon, precum și Hong Kong Airlines, și companiile din Taiwan, China AirlinesEVA Air și fliala sa UNI Air, și-au redus zborurile. La fel au făcut principala companie aeriană din Japonia, ANA, compania aeriană indoneziană Lion Air si Himalaya Airlines.

Alte companii aeriene care au făcut anunțuri similare: Al Israel Airlines a suspendat singura sa rută cu China continentală de la Tel Aviv la Beijing pana pe cel puțin 25 martie. La fel a făcut și Compania low cost Jetstar Asia Airways, cu sediul în Singapore. Korean Air și-a suspendat aproape toate zborurile. Și la fel vor face Myanmar National Airlines, compania națională a Myanmar; Philippine Airlines Airbus și compania aeriană kazahă SCAT Airlines, pentru interdicția impusă de guvern. Singapore Airlines și filiala sa regională, Silk Air vor tăia în mod selectiv serviciile. Filiala sa low cost Scoot, care are o rețea extinsă de destinații în China, suspendă zborurile sale începând cu 8 februarie, cu excepția rutelor spre Hong Kong și Macao. Compania low cost din Thailanda, Thai Smile Air nu va zbura spre China în luna februarie.

În cele din urmă, s-au alăturat companiile aeriene ucraniene Ukraine International Airlines și compania low cost SkyUp Airlines.

 

Decizia guvernelor

De asemenea, unele țări încep să ia o decizie din partea guvernelor lor. Italia, Rusia, Singapore și Iran au anunțat suspendarea tuturor zborurilor către și dinspre China. Guvernul din Kazahstan închide toate conexiunile aeriene și terestre dintre cele două țăriPe de altă parte, Spania nu ia în considerare declararea unei situații de urgență pentru sănătate sau restricționarea călătoriilor sau a comerțului cu China, considerând că riscul este mai mic decât în alte țări.

Vinderi după-amiaza, administrația Trump a declarat că a suspendat intrarea în Statele Unite a oricărui cetățean străin care a călătorit în China în ultimele 14 zile, cu excepția membrilor de familie imediați ai cetățenilor americani sau ai rezidenților permanenți. El a mai spus că va canaliza toate zborurile din China către câteva aeroporturi, care includ Kennedy International din New York, O’Hare din Chicago și Aeroportul Internațional San Francisco.

În paralel, Departamentul de Stat a ridicat alerta de securitate alerta de securitate cu privire la China la nivel 4, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat joi, 30 ianuarie, epidemia de pneumonie coronavirus o urgență globală pentru sănătate, recomandând cetățenilor săi să nu călătorească în China.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.