Shadow

Cele mai puternice 16 pașapoarte din lume

Cetățenii din Japonia și Singapore sunt persoanele din lume care pot accesa cele mai multe destinații fără viză, datorită faptului că au cele mai puternice pașapoarte, potrivit Henley Passport Index realizat de Henley & Partners. Următorul infographic de la Statista prezintă cele 16 țări a căror pașapoarte deschid cele mai multe frontiere. 

Pentru fiecare destinație de călătorie, în cazul în care nu este necesară nicio viză, se atribuie un scor de 1 pentru pașaportul respectiv. Acest lucru se aplică și dacă deținătorii de pașapoarte pot obține o viză la sosire, un permis de vizitator sau o autorizație electronică de călătorie (ETA) la intrare.

În cazul în care este necesară o viză sau în cazul în care titularul pașaportului trebuie să solicite o viză electronică aprobată de guvern (e-Visa) înainte de plecare, se atribuie un punctaj de 0. Același lucru este valabil și în cazul în care are nevoie de aprobare înainte de plecare pentru o viză la sosire.

Posesorii de pașapoarte de Japonia și Singapore pot intra în 193 țări fără viză, iar pe locul al doilea de află Coreea de Sud, al cărei document de călătorie deschide porțile către 192 de destinații. 

Infographic: The World’s Most (and Least) Powerful Passports | Statista

Germania și Spania conduc clasamentul în Europa, deoarece pașapoartele lor le permit accesul fără vize în 191 de țări. Ele sunt urmate de Finlanda, Italia și Luxemburg, toate trei cu 190. România și Bulgaria au acces la 177 de țări fără viză.

În America Latină, Chile este țara cu cel mai puternic pașaport, care oferă acces fără vize la 175 de destinații. Este urmată de Argentina și Brazilia, unde deținătorii de pașapoarte pot călători în 171 și, respectiv, 170 de destinații.

Indicele Henley & Partners analizează 199 de pașapoarte, iar pe ultimul loc se află Afganistanul, cu acces fără vize în 27 de țări. Irakul și Siria completează ultimele trei locuri.

Acestea sunt țările cu cele mai puternice pașapoarte din lume:

  • Japonia și Singapore
  • Coreea de Sud
  • Germania și Spania
  • Finlandia, Italia și Luxemburg
  • Austria, Danemarca, Țările de Jos, Suedia
  • Franța, Irlanda, Portugal, Regatul Unit

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.