Shadow

Cele 10 piețe cu cea mai bună conectivitate aeriană internațională în 2024

Un studiu realizat de Mabrian Technologies a identificat cele 10 piețe cu cea mai bună conectivitate aeriană internațională în prima jumătate a anului 2024. Capacitatea de transport aerian a acestor 10 țări se ridică, în total, la 482.102.279 de locuri de avion spre ieșire, contribuind cu 42% din locurile internaționale globale programate pentru primele șase luni ale anului. Acest clasament reflectă potențialul outbound al acestor națiuni, poziționându-le ca ținte cheie în peisajul global al călătoriilor. 

Analiza, bazată pe orarele de zbor, arată o evoluție semnificativă în peisajul conectivității aeriene. Studiul acoperă datele de călătorie din perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

„Anticiparea potențialelor piețelor-sursă în ceea ce privește conectivitatea aeriană de ieșire este un factor cheie pentru a identifica unde va fi cererea turistică și cele mai relevante oportunități destinațiile globale și companiile de turism. Cu toate acestea, este esențial să se analizeze fiecare destinație în parte”, spune Carlos Cendra, CMO al Mabrian. 

În sfera piețelor geografice, se remarcă progresul notabil în ceea ce privește conectivitatea aeriană între Europa și China. Mai exact, țări europene precum Spania, Franța, Italia, Regatul Unit și Țările de Jos, care nu mai au nevoie de viza turistică pentru a călători în China, înregistrează o creștere semnificativă a conectivității aeriene, oferind împreună 1,98 milioane de locuri, cifră care reprezintă o creștere importantă de 190% față de prima jumătate a anului 2023, când existau doar 682.000 de locuri.

Această creștere a fost stimulată de o măsură anunțată recent de Ministerul chinez de Externe pentru a încuraja revenirea turismului european, permițând cetățenilor din Spania și din alte patru țări UE să intre în China fără viză pentru șederi de până la 15 zile.

Image

Gavin Eccles, director al GE Consulting, o companie specializată în conectivitate aeriană, a precizat că piețele externe puternice din Regatul Unit și Germania înregistrează, de asemenea, o creștere semnificativă a numărului de locuri și de conexiuni, pe măsură ce își revin puternic după pandemie.

„Revenirea Chinei, cu un număr substanțial de rute și locuri, este promițătoare, iar dacă această creștere continuă, 2024 ar putea depăși 2019 ca fiind anul cu cele mai multe conexiuni internaționale”. 

El a adăugat că, în plus, influența Emirates și Etihad este evidentă în numărul considerabil de locuri internaționale oferite prin EAU,subliniind ca Dubai și Abu Dhabi sunt hub-uri globale care facilitează călătoriile către și prin regiuni.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.