Shadow

Câștigătorii World Travel Awards, Oscarurile Turismului

European World Travel Awards au fost înmânate la cea de-a 29-a ediție la hotelul proaspăt deschis Hilton Mallorca Galtzó, care a fost și premiat ca „Resort-ul de vacanță lider din Spania în 2022”. Cunoscute sub numele de Oscarurile Turismului, aceste premii i-au destins din 1993 pe cei mai importanți jucători din industria turismului mondial pe categorii. 

Portugalia a a triunfat la această gală, Lisabona primind premiul de „Destinația de croazieră lider în Europa”, stațiunea Algarve a fost distinsă ca fiind „Destinația de plajă lider din Europa”, iar Conrad Algarve a primit titlul de „Resort-ul lifestyle lider în Europa”. În plus, Oporto a fost distins ca și „Destinatia de oraș lider în Europa”.

photo #37253
Reprezentații destinațiilor și companiilor câștigătoare la gala anului 2022 de la Mallorca.

Spania este o altă țară care a primit mai multe premii. Pe lângă, Hilton Mallorca Galtzó, orașul Madrid a fost distins cu premiul „Destinația de întâlniri și conferințe lider în Europa”. La această categorie a fost premiat și Centrul de Convenții din Dublin cu distincția de „Centrul de întâlniri și conferințe lider în Europa”. Printre orașele distinse cu premii, s-a aflat și Batumi (Georgia) situat pe coasta Mării Negre, care a primit titul de „Destinație turistică emergentă lider în Europa”.

În sectorul aviației, Turkish Airlinies a fost distinsă cu titlul de „Compania aeriană lider în Europa”, iar British Airways cu premiul de „Brandul de companie aeriană lider în Europa”. Alte companii aeriene premiate au fost Air France pentru „Compania aeriană europeană lider – Clasa economică”, iar Tap Airlines este considerată „Compania aeriană europeană lider în conexiunile cu America de Sud”.

În segmentul ospitalității, premiul de „Hotelul lider in Europa” a fost otorgat lui Çirağan Palace Kempinski Istanbul. Un alt hotel din Istanbul, Mandarin Oriental Bosphorus a fost distins cu titlul „Hotelul nou lider în Europa”. Premiul pentru „Brandul hotelier de lux lider în Europa” a fost acordat lanțului Four Season Hotels & Resorts. „Suite-ul lider in Europa” a fost primit de Royal Monceau Suite al hotelului Le Royal MonceauFort Village Resort a fost distins cu titlul „Resort-ul nou lider în Europa”. Un alt resort premiat a fost Sani Resort din Grecia, care a primit titlul de „Resort-ul familiar lider în Europa”.

Alte companii care au primit premii au fost Norwegian Cruise Line („Compania de croazieră lider în Europa”), Abrecombrie & Kent („Operatorul de turism de lux lider în Europa”), Booking.com („Agenția de turism lider în Europa”) și FCM Travel („Compania de travel management lider în Europa”).

Premiul pentru Responsabilitate Socială Corporativă din Europa a fost acordat unei fundații, Drying Little Tears – Regine Sixt Children’ Aid Foundation.

Ediția națională

Mai multe companii din segmentul ospitalității, agențiilor de turism și rent a  car au fost premiate și în România în 2022.

Trei premii au fost acordate hotelurilor, după cum urmează: Teleferic Grand Hotel („Hotelul lider în România”), Scala Boutique Hotel („Hotelul de tip boutique lider în România”) și JW Marriott Buscharest Grand Hotel („Hotelul de business lider în România”).

Alte trei premii au fost otorgate agențiilor si operatorilor de turism: Tours of Romania („Operatorul de turism lider în România”), eSky,ro („Agenția online de turism lider în România”) și Happy Tour – FCM („Compania de travel management lider în România”).

Trebuie menționate și companiile Romania Tours and Events si Europcar, care au fost distinse cu titlul „Compania de destination management lider în Romania” și, respectiv,”Compania de rent a car lider în România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.