Shadow

Carnival suferă un atac cibernetic care ar putea afecta datele clienților

Compania maritimă a Carnival a detectat un atac cibernetic de furt de date sau ransomware, care ar fi avut acces neautorizat la datele personale al clienților și angajaților. Atacul de hacking a criptat o parte din sistemele de tehnologie informațională al unui brand și a descărcat și fișiere de date ale companiei, a informat Carnival într-un comunicat. 

 

Cel mai mare operator de croaziere din lume subliniază că, odată detectată alerta de securitate, a lansat o anchetă, a notificat autoritățile și a solicitat consultanță juridică și altor profesioniști experți în aceste incidente. 

 

Compania de transport maritim explică faptul că, în timp ce se investigarea incidentului este în curs, a implementat o serie de măsuri pentru a controla situația și a consolidat siguranța sistemelor sale tehnologice. 

 

Astfel, compania lucrează cu firmele de cibersecuritate pentru a răspunde acestei amenințări, pentru a-și apăra sistemele tehnologice și a remedia ceea ce s-a întâmplat. 

O navă a companiei.

 

Pe baza acestei evaluări preliminare a atacului, care a avut loc pe o parte a sistemelor de tehnologie a informațiilor unui brand, Carnival nu crede că incidentul va avea un impact material asupra activității sale, operațiunilor sau rezultatelor financiare

 

Cu toate acestea, subliniază că atacul poate include accesul neautorizat la datele clienților și angajaților, ceea ce ar putea duce la posibile reclamații ale clienților, angajaților, acționarilor sau a agențiilor de reglementare

 

„Deși credem că niciun alt sistem de tehnologie informațională de la alte branduri ale companiei nu a fost afectat de acest incident, bazat pe investigația noastră până în prezent, nu există nicio garanție că aceste sisteme nu vor fi afectate în mod negativ”, a spus compania de transport maritim. 

 

Ransomware este un tip de malware care impiedică utilizatorii sa acceseze sistemele său fișierele lor personale și care cere plata unei răscumpărări pentru a le accesa din nou.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.