Shadow

Când vor fi acordate voucherele de vacanță în 2023 și cum au schimbat ele industria turismului?

Comunicat de presă

Vești bune pentru românii care vor să călătorească vara această în țară! În pragul sezonului estival, cardurile de vacanță pentru 2023 au început să fie încărcate, o măsură mult așteptată atât de turiști, cât și de hotelierii și jucătorii din industria turismului. Voucherele vor putea fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru achiziționarea cazărilor și a serviciilor turistice, acestea fiind un stimulent important pentru turismul național.

Voucherele de vacanță sunt implementate pe piața din România de cinci ani, această strategie fiind aplicată și de alte state europene cu scopul dezvoltării turismului intern. Singurul an de pauză a fost 2021, când Guvernul nu a acordat vouchere noi, însă le-a prelungit pe cele rămase nefolosite din 2019 și 2020 (pe fondul pandemiei Covid-19). Potrivit unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, în ultimii 5 ani au fost plătite cu tichetele de vacanță 2.118.729 de înnoptări, o cifră care susține, încă o dată, aportul acestora.

Coasta Mării Negre

Când vor fi încărcate cardurile de vacanță în 2023?

Începând din 2022, tichetele de vacanță sunt disponibile exclusiv pe suport magnetic, sub forma unui card care va fi alimentat și anul acesta cu 1.450 de lei, aceeași sumă ca și până acum. Pentru o parte din personalul din învățământ, cardurile au fost încărcate încă de la jumătatea lunii mai, dar autoritățile susțin că toate cardurile personalului din învățământ vor fi încărcate până la data de 31 mai 2023, exact la timpul pentru debutul sezonului de vară. Pentru ceilalți bugetari, se prefigurează că ele vor fi încărcate pe parcursul anului.

Important de precizat e faptul că voucherele au valabilitate de un an, că nu sunt rambursabile și că pot fi folosite numai de către beneficiarul lor, în baza unui act de identitate.

Pe platforma Travelminit.ro, plata cu cardul de vacanță este simplă și rapidă: turiștii pot selecta hotelul, pensiunea sau vila unde doresc să meargă în concediu, verifică dacă unitatea de cazare acceptă plata cu vouchere, fac rezervarea și achită cu respectivul card de vacanță. Totul se desfășoară online, iar turistul primește confirmarea pe mail.

Rezervările cu voucherele de vacanță, în creștere față de anul trecut

Așa cum era de așteptat, emiterea voucherelor de vacanță a dus la o creștere semnificativă a rezervărilor prin intermediul lor. Potrivit unui raport Travelminit.ro, există deja 337.336 de înnoptări plătite cu tichete în primele 5 luni din 2023, o creștere de 240%, de 3 ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Destinațiile populare în rândul turiștilor rămân și în această vară stațiunile de pe litoralul românesc, Valea Prahovei și stațiunile balneoclimaterice.

„Turiștii au început deja să își facă planuri pentru vacanța de vară, așa că le recomandăm să își facă rezervările de pe-acum, cât încă mai găsesc locuri disponibile la unitățile preferate, dar și prețuri accesibile, în special pentru cele mai populare destinații. Odată cu încărcarea cardurilor de vacanță, ne așteptăm la o creștere foarte mare pe durata verii, creștere care deja se simte pe Travelminit.ro. Merită precizat faptul că, pe Travelminit.ro, rezervarea cazării și plata se fac online, rapid și simplu, folosind direct cardul de vacanță. În același timp, desfășurăm în continuare programul nostru de loialitate numit Travelminit VIP, care oferă prețuri reduse la cazări din toată România, la care înregistrarea se face gratuit. Prin intermediul acestui program, clienții noștri pot beneficia de reduceri între 10-20%, plus servicii gratuite”, a declarat Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare a afacerii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.