Shadow

Canada interzice croazierele în apele teritoriale până în februarie 2022

Ministrul Transporturilor, Omar Alghabra, a semnat două ordine provizorii care interzic până în februarie 2022 croaziere de agrement în toate apele teritoriale ale țării, inclusiv în Arctica canadiană. Autoritățile îi sfătuiesc pe cetățenii și rezidenții canadieni să evite orice călătorie în croazieră în afara țării

Interdicția va fi în vigoare, cu excepția cauzului în care autoritățile canadiene decid altfel, până în 28 februarie 2022 și afectează navele de agrement și de aventură care navighează în mod regulat prin apele arctice canadiene și, în general, croaziere de peste 100 de persoane la bord care navighează în apele teritoriale.

Interdicția a fost impusă în februarie anul trecut și urma să se încheie până la sfârșitul acestei luni.

Cu aceste interdicții, autoritățile din domeniul sănătății din țară doresc să își concentreze eforturile asupra dezvoltării programului de vaccinare și luptei împotriva noilor variante ale virusului.

Canadienii și rezidenții sunt avertizați cu privire la pericolul de a naviga în afara Canadei, o opțiune pe care autoritățile sfătuiesc să fie evitate.

Autoritățile consideră că croazierele în apele canadiene „pun în pericol sistemul de sănătate al țării” și, prin urmare, le-au marcat ca o tință care trebuie interzisă. Dacă cifrele pandemiei se vor îmbunătăți semnificativ în următoarele luni, ministrul transporturilor ar anula interdicția, potrivit autorităților.

Carantina în hoteluri

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat recent ca o carantină hotelieră obligatorie se impune în țara călătorilor internaționali care sosesc pe aeroporturile canadiene. De asemenea, conexiunile aeriene dintre Canada și Mexic și Caraibe în general, au fost încheiate până pe 30 aprilie.

Canada va începe de acum și PCR-uri negative la aeroporturi pentru pasagerii care sosesc, inclusiv pentru rezidenți.

În principiu, carantina în hoteluri va fi doar de trei zile, în așteptarea rezultatelor testelor care se fac la sosire, achitând singure cheltuielile. Cei care au dat rezultate negative în PCR vor putea să pună capăt carantinei acasă, „sub supraveghere”, potrivit lui Trudeau.

În prezent, PCR-urile negative sunt necesare la intrarea în țară, făcute cu 72 de ore înainte de călătorie și auto-izolare timp de 14 zile de la sosire.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.