Shadow

Booking, condamnată la Paris la o amendă de 1,2 milioane de euro

Booking a fost condamnată luni la o amendă de 1,234 milioane de euro pentru încălcarea codului de turism pe care Parisul îl solicită de la acest tip de platforme de rezervare de cazare online pentru a controla faptul că un proprietar privat nu își închiriază proprietatea peste 120 de zile autorizate

Instanța de la Paris a decis că, compania olandeză a ignorat prevederile codului respectiv prin faptul că nu a transmis anumite informații primarului capitalei franceze, în special numărul de zile în care a fost închiriată cazare turistică mobiliară.

Plângerea Primăriei a fost prezentată în ianuarie anul trecut, când administrația locală a susținut că nu a primit informațiile solicitate în termenul prescris și a pretins mai mult de 150 de milioane de euro.

Instanța a considerat că,, deși Booking a transmis informațiile solicitate, a făcut o întârziere, astfel că amendă aplicată, care va fi plătită orașului Paris, ar fi trebuit stabilită la o sumă mai mică.

Potrivit ziarului Le Monde, compania de cazare și-a arătat „dezamăgirea” de această decizie și a susținut că a lucrat îndeaproape cu Primăria pentru a garanta calitatea și eficacitatea datelor și astfel a respectat obligațiile legale din Franța.

„Datele retroactive solicitate de lege nu a permis Booking.com timpul necesar pentru a se conforma în mod adecvat cerințelor legate de calitatea documentelor partajate”, a argumentat în declarațiile colectate de presa franceză, firmul cu sediul la Amsterdam.

Primăria guvernat de socialista Anne Hidalgo a obținut o victorie legală în acest domeniu în februarie 2021, deoarece Curtea Supremă a decis că reglamentarea închirierilor turistice pe termen scurt respectă legislația europeană pentru a soluționa lipsa de locuințe.

Instanța de la Paris din iulie a anul trecut a condamnat platforma Airbnb la o amendă de peste 8 milioane de euro pentru că a menținut reclame fără numărul de înregistrare obligatoriu din 2017.

Photo by Leo LeBlanc on Unspalsh.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.